• Unija poslodavaca planira da opremi savremeno dečije igralište u centru grada

    Redovna godišnja Skupština Unije poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina, i to jedanaesta po redu, održana je juče u prostorijama Crvenog krsta.   Bila je to prilika da predsednik Upravnog odbora Unije poslodavaca Zrenjanina Emil Šarvari podnese izveštaj o radu od juna 2022. do juna ove godine, odnosno u periodu između dve skupštine. Ujedno je informisao […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Unija poslodavaca planira da opremi savremeno dečije igralište u centru grada

    Redovna godišnja Skupština Unije poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina, i to jedanaesta po redu, održana je juče u prostorijama Crvenog krsta.

     

    Bila je to prilika da predsednik Upravnog odbora Unije poslodavaca Zrenjanina Emil Šarvari podnese izveštaj o radu od juna 2022. do juna ove godine, odnosno u periodu između dve skupštine. Ujedno je informisao članove o planovima i aktivnostima za naredni period. Okupljenim zrenjaninskim privrednicima obratili su se i predsednik Skupštine Unije poslodavaca Goran Nešić, izvršna direktorka Izabela Balint Markov, kao i Danijela Radovančev iz Sekcije za žensko preduzetništvo.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Italijanska kompanija traži motivisane osobe za rad u proizvodnom pogonu u Zrenjaninu

     

    Kako je rečeno na Skupštini, u prethodnih godinu dana realizovan je niz aktivnosti. Između ostalog, ogranizovani su „Trening poslovnog mentaliteta“ i peta „Dečija pijaca“. Održano je i više savetovanja članova u vezi sa prelaskom na sistem eFaktura. Promovisan je i program „Moja prva plata“.

     

    unija poslodavaca zrenjanina

     

    Nakon petnaestogodišnje pauze, održano „Veče privrednika“

     

    Kao i prethodnih godina, Unija poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina učestvovala je u projektu „Letnja stručna praksa“. Ovaj projekat  realizuju Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“, Zrenjaninski poslovni krug i Grad Zrenjanin i ima za cilj povezivanje studenata i privrednika. Takođe, predsednik Upravnog odbora Unije poslodavaca i privrednik Emil Šarvari je studentima inženjerskog menadžmenta i menadžmenta informacionih tehnologija predstavio svoj razvojni put.

     

    Nakon petnaestogodišnje pauze, održano je i „Veče privrednika“, koje je okupilo gotovo 200 zvanica. Bila je to prilika da se privrednici druže, razmene iskustva, ali i da se oda priznanje porodičnim firmama sa dugom tradicijom, odnosno malim, zanatskim radnjama, koje se svakodnevno trude da zadovolje potrebe korisnika usluga i nadmaše očekivanja.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Nova šansa za posao: Firmi potrebni vozači E kategorije

     

    Od juna prošle godine, članovi Upravnog odbora, zajedno sa predstavnicima stručne službe, posetili su više od 50 kompanija, pretežno članova Unije poslodavaca. Cilj ovih sastanaka je da iz prve ruke dobiju povratne informacije o dosadašnjem radu Unije, kao i da direktno od privrednika čuju sa kojim se izazovima suočavaju u svom poslovanju.

     

    unija poslodavaca zrenjanina

     

    U planu formiranje prodavnice lokalnih proizvoda

     

    Privrednici su posebno ponosni na činjenicu da je završena adaptacija Kluba mladih u sklopu prostorija Crvenog krsta Zrenjanin. Prostor je u potpunosti opremljen i radovi su izvedeni zahvaljujući donatorskim sredstvima.

     

    U planu su i druge slične aktivnosti. Jedna od njih je formiranje prodavnice lokalnih proizvoda. Naime, u saradnji sa Gradskom upravom i Zrenjaninskim IKT klasterom, intenzivno se radi na osmišljavanju koncepta prodavnice lokalnih proizvoda. Njeno otvaranje se očekuje krajem godine. Cilj je promocija malih proizvođača, pretežno hrane i pića, čiji su proizvodi karakteristični za naše podneblje. Takođe, u Uniji poslodavaca žele da ovom aktivnošću podstaknu neregistrovane lokalne proizvođače da uđu u legalne tokove poslovanja.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Potrebna dva radnika za rad na benzinskoj stanici u Zrenjaninu

     

    Planirano je i opremanje savremenog dečijeg igrališta u centru grada, odnosno u Plankovoj bašti, kako bi se poboljšala svest građana o privrednicima i preduzetnicima.

     

    „Uz podršku lokalne samouprave, koja se obavezala da nam pomogne sa birokratskim pitanjima i pratećom infrastrukturom, planiramo da u toku sledeće godine doprinesemo stvaranju lepše slike ovog dela grada“, navode u Uniji poslodavaca Zrenjanina.

     

    unija poslodavaca zrenjanina

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija