• U februaru izdato 1.797 građevinskih dozvola: U izveštaju se spominje i srednji Banat

    U februaru je u Srbiji izdato 1.797 građevinskih dozvola, što predstavlja povećanje od 0,6 odsto u odnosu na isti period prethodne godine, objavio je Republički zavod za statistiku.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    U februaru izdato 1.797 građevinskih dozvola: U izveštaju se spominje i srednji Banat
    Foto: Pixabay/AI Generated

     

    Od ukupnog broja građevinskih dozvola izdatih u februaru, 80,5 odsto se odnosi na zgrade, a 19,5 odsto na ostale građevine.

     

    Ako se posmatraju samo zgrade, 77,2 odsto dozvola izdato je za stambene, a 22,8 odsto za nestambene zgrade, dok se kod ostalih građevina najveći deo odnosi na cevovode i komunikacione i električne vodove (65,8 odsto).

     

    Prema dozvolama izdatim u februaru u Republici Srbiji, prijavljena je izgradnja 3.370 stanova, s prosečnom površinom od 66,9 kvadratnih metara. Od ukupnog broja stanova u novim stambenim zgradama, šest odsto će biti građeno u zgradama s jednim stanom, s prosečnom površinom od 156,9 kvadrata, a 92,8 odsto stanova biće građeno u zgradama s tri i više stanova. Njihova prosečna površina biće znatno manja i iznosiće 59,9 kvadrata, naveo je Republički zavod za statistiku.

     

    Predviđena vrednost radova novogradnje u februaru iznosi 77,1 odsto od ukupno predviđene vrednosti radova.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Linglongu dozvoljeno da gradi skladište otpada bez izrade ekološke studije

     

    Posmatrano prema oblastima, najveća građevinska aktivnost očekuje se u Beogradskoj oblasti, 37,6 odsto od predviđene vrednosti novogradnje, zatim slede Južnobačka oblast (10,6 odsto), Zlatiborska oblast (6,2 odsto), Južnobanatska oblast (4,6 odsto), Šumadijska oblast (4,2 odsto) i Srednjobanatska oblast (4 odsto), dok se učešća ostalih oblasti kreću od 0,2 do 3,8 odsto.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Opština Nova Crnja ugostiteljske usluge plaćala bez zaključenog ugovora

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija