• Sud zabranio preduzeću „Goldenfield“ raspolaganje celokupnom imovinom

    Na predlog Unikredit banke, Privredni sud u Zrenjaninu doneo je rešenje o pokretanju prethodnog stečajnog postupka nad preduzećem „Goldenfield“ iz Novog Bečeja.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Sud zabranio preduzeću „Goldenfield“ raspolaganje celokupnom imovinom
    Foto: zrenjaninski.com

     

    Predlagač stečaja je naveo da je novobečejsko preduzeće, koje se bavi trgovinom i poljoprivredom, u blokadi koja traje duže od 30 dana, za iznos od 30,9 miliona dinara, kao i da nije platilo dospele rate kredita u ukupnom iznosu od nešto više od šest hiljada evra.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Potrebni vozači C i E kategorije za unutrašnji i međunarodni transport

     

    Banka je zatražila stečaj i zato što je stečajni dužnik stavio hipoteku na imovinu neposredno pre podnošenja predloga za uvođenja stečaja. To, prema mišljenju predlagača, ukazuje na neuobičajen način namirenja poverilaca.

     

    Zato je od suda zatraženo da preduzeću „Goldenfield“ zabrani raspolaganje celokupnom imovinom, a pre svega vrednim nekretninama.

     

    Sud je uvažio razloge, doneo rešenje o pokretanju prethodnog stečajnog postupka i zabranio raspolaganje celokupnom imovinom dužnika, uključujući isplate sa računa i raspolaganje stambenim, porodičnim i pomoćnim zgradama.

     

    Takođe, sud je zabranio i izvršenje nad imovinom „Goldenfielda“, uključujući i zabranu koja se odnosi na ostvarivanje prava razlučnih i založnih poverilaca.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Za privremenog stečajnog upravnika imenovan je Vasilije Jovanović. Prvo ročište zakazano je za 12. februar.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija