• STIGLA STRUJA, POČELA PROIZVODNjA

    Radnici fabrike „Radijator“ konačno odahnuli

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp

    ZRENjANIN – Posle više meseci potpune neizvesnosti, zaposleni u zrenjaninskom „Radijatoru“, njih 450, odahnuli su. Struja je stigla u pogone, proizvodnja je počela.

    Pogoni zrenjaninskog "Radijatora"
    Pogoni zrenjaninskog „Radijatora“

    – Usvojen je unapred pripremljeni plan reorganizacije, tako da nastavljamo da po njemu radimo u stečaju – kaže za portal „Zrenjaninski“ Željko Šojić, predsednik sindikata. – Počela je i isplata zaostalih plata po sporazumu koji smo potpisali sa vlasnikom i sada nam ostaje da se nadamo da će i dalji koraci koji su dogovoreni biti poštovani. To, pre svega, znači potpisivanje novog kolektivnog ugovora. Radi se nova sistematizacija radnih mesta, dogovoreno je da radnici koji imaju dve godine do penzije koriste socijalni program, a da se primaju novi radnici. Pre svih, inženjeri.

    Šojić ističe da su radnici veoma razočarani kako se država u mesecima krize odnosila prema njima.

    – Tražili smo pomoć od svih za koje smo mislili da mogu da pomognu. Ministar privrede Željko Sertić nam je pismeno odgovorio da je „Radijator“ privatna firma i da država tu ne može da se meša. Pa, valjda smo i građani, iako radimo u privatnoj firmi – veli Šojić i dodaje da je početak proizvodnje i stabilizacija firme isključivo proizvod radničke borbe.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Ma kakva podela plata od 20og februara nismo dobili ni dinara,a sojic prica o redovnim isplatama! Vazno je da su svi sindikalci dobili bolja radna mesta,a nas ko *ebe! Nemamo zdravstvene knjizice,penzioneri ne mogu da odu u penziju jer im hrvat nije uplatio staz! Sindikat nam prica nam o potvrdama za gume,ogrev,odelo i patike ko da mi to samo nebi kupili samo da nam daju nase ZARADjENE pare! Cekamo decembarsku platu da se hrvat smiluje da nam da kao da mu oci vadimo! Obeca pa slaze,nista novo!!! Nemamo para ni osnovne namirnice da kupimo,a kamo li racune da placamo!!! Stvarno ne znam dokle ce ovo sojicevo zajebavanje da traje i da vec jednom stane iza svojih reci koje kada dodje pred gazdu i dobije koverat u dzep brzo zaboravi,a da ne pricam o sindikalnim vecerama sa Grubesom!!! Misle da su radnici ovce pa da nas sisaju! Ja ne znam cemu ce ovo da vodi kakvom UPPR-u ako se ovako nastavi! Plate ce kasniti kao i pre sto ce sindikat da precuti,Grubesa ce da kukumace da nema para,a stvarno ne znam gde su pare koje je posisao iz RADIJATORA za sve ove godine koliko je najveci duznik radijatora(nekada Ljevaonica Bjelovar Grubesa Nedeljko) gazda… Sramota Sojicu sramota!!!!!!!!!!!!!!

    2. Ma kakva podela plata od 20og februara nismo dobili ni dinara,a sojic prica o redovnim isplatama! Vazno je da su svi sindikalci dobili bolja radna mesta,a nas ko *ebe! Nemamo zdravstvene knjizice,penzioneri ne mogu da odu u penziju jer im hrvat nije uplatio staz! Sindikat nam prica nam o potvrdama za gume,ogrev,odelo i patike ko da mi to samo nebi kupili samo da nam daju nase ZARADjENE pare! Cekamo decembarsku platu da se hrvat smiluje da nam da kao da mu oci vadimo! Obeca pa slaze,nista novo!!! Nemamo para ni osnovne namirnice da kupimo,a kamo li racune da placamo!!! Stvarno ne znam dokle ce ovo sojicevo zajebavanje da traje i da vec jednom stane iza svojih reci koje kada dodje pred gazdu i dobije koverat u dzep brzo zaboravi,a da ne pricam o sindikalnim vecerama sa Grubesom!!! Misle da su radnici ovce pa da nas sisaju! Ja ne znam cemu ce ovo da vodi kakvom UPPR-u ako se ovako nastavi! Plate ce kasniti kao i pre sto ce sindikat da precuti,Grubesa ce da kukumace da nema para,a stvarno ne znam gde su pare koje je posisao iz RADIJATORA za sve ove godine koliko je najveci duznik radijatora(nekada Ljevaonica Bjelovar Grubesa Nedeljko) gazda… Sramota Sojicu sramota!!!!!!!!!!!!!!

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija