• Počela realizacija četvrtog ciklusa programa „Moja prva plata“

    Počela je realizacija četvrtog ciklusa programa „Moja prva plata“, navela je Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) u saopštenju dostavljenom redakciji portala zrenjaninski.com.   NSZ je raspisala javni poziv za ovaj program, te je na portalu „Moja prva plata“ poslodavcima omogućeno da objavljuju konkretne radne pozicije sa opisom poslova. Na taj način mogu da apliciraju za […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Počela realizacija četvrtog ciklusa programa „Moja prva plata“

    Počela je realizacija četvrtog ciklusa programa „Moja prva plata“, navela je Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ) u saopštenju dostavljenom redakciji portala zrenjaninski.com.

     

    NSZ je raspisala javni poziv za ovaj program, te je na portalu „Moja prva plata“ poslodavcima omogućeno da objavljuju konkretne radne pozicije sa opisom poslova. Na taj način mogu da apliciraju za program.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Preduzeće TERZIJA TRANS, zbog povećanog obima posla, raspisalo konkurs za posao

     

    Mogu da učestvuju svi privredni subjekti – preduzetnici, mikro, mala, srednja i velika pravna lica, kao i javni sektor. Rok za prvu fazu programa je 31. oktobar.

     

    Druga faza je namenjena nezaposlenima. Oni će za učešće u programu moći da se prijave od 6. do 24. novembra na istom sajtu.

     

    Treća faza programa odnosiće se na izbor kandidata od strane poslodavaca. Poslodavci će imati mogućnost da obavljaju proces selekcije prijavljenih kandidata od samog početka njihovog prijavljivanja. Povezivanje, odnosno konačan izbor kandidata, poslodavci će obaviti u periodu od 27. novembra do 8. decembra.

     

    U roku od sedam dana od dana konačnog izbora kandidata, na pomenutom sajtu biće objavljena lista oglašenih pozicija poslodavaca sa brojem odobrenih kandidata.

     

    Četvrta faza realizacije programa podrazumevaće potpisivanje trojnog ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata. Početak osposobljavanja nezaposlenih lica biće u periodu od 1. do 15. januara 2024. godine.

     

    Mladi povećavaju mogućnosti za zapošljavanje

     

    Ovim programom daje se mogućnost mladima koji nemaju radno iskustvo da obave praksu na konkretnim poslovima kod poslodavca, u cilju sticanja znanja, veština i kompetencija za rad. Na taj način povećavaju svoje mogućnosti za zapošljavanje.

     

    PROČITAJTE JOŠ: VODA PLUS zapošljava: Firmi iz Zrenjanina potreban dostavljač

     

    U program se uključuju mladi do 30 godina, sa najmanje srednjim obrazovanjem. Program će se sprovoditi u trajanju od devet meseci, a realizuje se bez zasnivanja radnog odnosa.

     

    Tokom trajanja programa, Nacionalna služba za zapošljavanje će na mesečnom nivou isplaćivati mladima sa srednjim obrazovanjem novčanu naknadu u iznosu od 28.000 dinara, dok će mladima sa visokim obrazovanjem isplaćivati 34.000 dinara, uz uplatu doprinosa za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.

     

    Dodatno umanjenje računa za struju, gas i grejanje za ove grupe stanovnika

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin