• OTKRIVAMO: Izmenjen plan reorganizacije „Jugoremedije“

  Uskoro poznati detalji

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  OTKRIVAMO: Izmenjen plan reorganizacije „Jugoremedije“

  ZRENJANIN – „Heta Real Estate“ DOO iz Beograda i DOO „Union – medic“ iz Novog Sada, postupili su po zaključku sudije Privrednog suda u Zrenjaninu Milana Pajtaševa i dostavili izmenjeni plan reorganizacije za zrenjaninsku Fabriku lekova „Jugoremedija“ u stečaju, saznaje portal zrenjaninski.com.

  jugoremedija

  Kako saopštavaju iz menadžmenta „Union – medic“-a, izmenjeni plan podnet je u roku koji je sud odredio, a o detaljima će se više znati nakon što ga razmotre stečajni sudija i stečajni upravnik, kao i Odbor poverilaca.

  „Heta“ i „Union – medic“ podneli su plan reorganizacije za „Jugoremediju“ još 29. jula 2013. godine, ali je, naknadno, postupajući stečajni sudija zatražio da se u njemu otklone nedostaci, odnosno usklade mere realizacije sa novom procenom imovine i kapitala koju je utvrdio Gradski zavod za veštačenje Beograd. Da podsetimo, prvobitna procena imovine i kapitala „Jugoremedije“ bila je utvrđena na 22 miliona evra, a beogradski Gradski zavod za veštačenje prošle godine obavio je procenu na iznos od 68 miliona evra.

  „Heta“ je jedan od najvećih poverilaca „Jugoremedije“, a „Union – medic“ je u zakupu dela pogona firme od avgusta 2013. godine, od kada je proizvodnja delimično oživljena.

  Bivši mali akcionari, a sada poverioci Fabrike lekova „Jugoremedija“ u stečaju, nedavno su pisali Kabinetu premijera Srbije Aleksandra Vučića, tražeći pomoć u njihovim nastojanjima da spreče bankrot ove farmaceutske kompanije.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija