• Održan forum poslodavaca u Novom Bečeju: Zainteresovani za pomoć pri zapošljavanju

  U organizaciji zrenjaninske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje i njene novobečejske ispostave, u velikoj sali Skupštine opštine Novi Bečej održan je forum poslodavaca sa područja ove srednjobanatske opštine. Cilj foruma bilo je informisanje poslodavaca o javnim pozivima i konkursima za zapošljavanje, promovisanje značaja zapošljavanja teže zapošljivih lica, kao i utvrđivanje tekućih i budućih potreba poslodavaca […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Održan forum poslodavaca u Novom Bečeju: Zainteresovani za pomoć pri zapošljavanju

  U organizaciji zrenjaninske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje i njene novobečejske ispostave, u velikoj sali Skupštine opštine Novi Bečej održan je forum poslodavaca sa područja ove srednjobanatske opštine. Cilj foruma bilo je informisanje poslodavaca o javnim pozivima i konkursima za zapošljavanje, promovisanje značaja zapošljavanja teže zapošljivih lica, kao i utvrđivanje tekućih i budućih potreba poslodavaca za novom radnom snagom.

   

  Prezentaciju je realizovao tim Filijale za zapošljavanje Zrenjanin, a događaju su prisustvovali i predstavnici novobečjeske lokalne samouprave.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Zašto su zebra zavese elegantno i praktično rešenje za svaki prostor?

   

  Kako je rečeno na skupu, raspisano je 13 javnih poziva koje Nacionalna služba za zašpošljavanje sprovodi kroz programe dodatnog obrazovanja i obuka, programe zapošljavanja i preduzetništva, kao i kroz programe podrške zapošljavanju osoba sa invaliditetom.

   

  „Set mera aktivne politike zapošljavanja, namenjen poslodavcima, podrazumeva stručnu i finansijsku podršku. Poslodavci mogu kadrovski da osnaže svoje firme na ovaj način, budući da neke mere uključuju direktna finansijska davanja, a neke olakšice. Usluge Nacionalne službe za zapošljavanje imaju proaktivan karakter i orijentaciju ka potrebama klijenata. Zato je značajno da blagovremene i potpune informacije dopru do svih poslodavaca, a sve u cilju doprinosa realizaciji zapošljavanja putem aktivnih mera“, kažu u Filijali Zrenjanin.

   

  Stoga su o finansijskim podsticajima ili olakšicama, kojima mogu da unaprede poslovanje, informisani i poslodavci koji su sarađivali sa zrenjaninskom filijalom, ali i oni koji do sada nisu koristili ove programe.

   

  Među korisnicima programa i „3D studio Rakić“

   

  Jedan od poslodavaca zainteresovanih za te mere je direktor Turističke organizacije opštine Novi Bečej Saša Dujin. On je istakao da je ustanova kojom rukovodi koristila brojne aktivne mere i programe, najčešće u oblasti javnih radova, ali i „Moja prva plata“ i program za pripravnike.

   

  – Od 2014. godine kadrovsko osnaživanje Turističke organizacije realizovano na ovaj način doprinelo je obavljanju tekućih poslova, kao i u situacijama kada je obim posla bio veći, recimo u vreme odvijanja manifestacija u Novom Bečeju, među kojima su „Velikogospojinski dani“ najpoznatiji – rekao je Dujin.

   

  Podrobnije informacije o programima Nacionalne službe za zapošljavanje na ovom skupu želeo je da čuje i vlasnik firme „3D studio Rakić“ iz Novog Miloševa Darko Rakić. Firma postoji od 2019. godine, zapošljava četvoro radnika, a delatnost je izrada drvenih predmeta. Reč je o unikatnim personalizovanim poklonima od drveta i ambalaži za žestoka pića, specifičnim proizvodima pogodnim za svečane prilike, najčešće svadbe, krštenja, rođendane, slave i slično. Rakić je prošle godine zaposlio jednog radnika uz podršku programa novog zapošljavanja za teže zapošljive kategorije. Radnik je ostao u ovoj inovativnoj firmi.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Aktuelni oglasi za posao u Zrenjaninu: Potrebni radnici različitih profila

   

  Na području opštine Novi Bečej, inače, na evidenciji nezaposlenih je 1.547 osoba, od toga 825 žena. Kada je reč o strukturi nezaposlenih po stručnoj spremi, na evidenciji je najviše nekvalifikovanih lica – 913, zatim sa završenom srednjom školom (treći i četvrti stepen stručne spreme) – 494, dok je visokoškolaca sa šestim i sedmim stepenom stručne spreme 71. Traženiji profili u ovoj opštini su prodavci, operateri u proizvodnji, šivači, zavarivači, bravari…

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija