• „Jugoremedija“ ponovo na proceni!

    Rok za veštačenje 40 dana

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    „Jugoremedija“ ponovo na proceni!

    ZRENJANIN – Sudija Privrednog suda u Zrenjaninu Milan Pajtašev, kao postupajući u stečajnom postupku nad zrenjaninskom Fabrikom lekova „Jugoremedija“, doneo je zaključak kojim je određeno novo veštačenje vrednosti imovine ove firme, saznaje portal „Zrenjaninski“!

    jugoremedija

     

    – Sud je odlučio da ne usaglašava dva veštačenja o vrednosti imovine „Jugoremedije“ u stečaju, jer je među njima drastična razlika. Gradski zavod za veštačenje iz Beograda prethodno je procenio likvidacionu vrednost zrenjaninske fabrike lekova na 7,83 milijarde dinara, a beogradski „Dilojt“ na 1,34 milijarde. Predlagači plana reorganizacije, „Heta Real Estate“ iz Beograda i „Union medic“ iz Novog Sada, tražili su da se glasa o izmenjenom planu, uz procenu vrednosti koju je odredio „Dilojt“, ili da se odredi novo veštačenje. Određeno je novo veštačenje – kaže za naš portal sudija Milan Pajtašev.

    To je bio logičan ishod jer je stečajni upravnik Radovan Savić, izjašnjavajući se o izmenjenom planu reorganizacije, ocenio da nije u skladu sa zakonom, jer predlagači nisu uzeli u obzir najveću moguću likvidacionu vrednost imovine firme.

    – Na osnovu zakonskih odredbi i na predlog stečajnog upravnika tražene su i dostavljene tri nove validne ponude privrednih društava koja se bave procenom vrednosti imovine i kapitala. To su Institut za ekonomiku i finasije iz Beograda, zatim DOO „Finodit“ i DOO „SGS“ iz Beograda, sa zajedničkom ponudom, i na kraju DOO „KPMG“, takođe iz Beograda. Ceneći da je Institut za ekonomiku i finasije iz Beograda svrstao „Jugoremediju“ među najznačajnije klijente, a „SGS“ je već radio procenu za potrebe „Heta Real Estate“, zaključak suda je bio da se određivanjem „KPMG“ otklanja bilo kakva sumnja u pristrasnost veštačenja – ističe sudija Pajtašev.

    Rok za novo veštačenje utvrđen je na 40 dana, a troškove nove procene vrednosti osnovnih sredstava i intelektualne svojine snose podnosioci plana reorganizacije.

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija