• Inspektori Poreske uprave tokom „Dana piva“ u Zrenjaninu zatvorili četiri objekta

    Inspektori Poreske uprave Srbije su samo tokom proteklih vikenda, na vrlo posećenim manifestacijama poput Sabora trubača u Guči, Nišvilu u Nišu, Tešnjarskim večerima u Valjevu i Danima piva u Zrenjaninu, obavili 19 kontrola.   Tom prilikom je, usled utvrđenih nepravilnosti, u 16 slučajeva izrečena mera zabrane obavljanja delatnosti.   U Guči i Valjevu zatvoreno je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Inspektori Poreske uprave tokom „Dana piva“ u Zrenjaninu zatvorili četiri objekta

    Inspektori Poreske uprave Srbije su samo tokom proteklih vikenda, na vrlo posećenim manifestacijama poput Sabora trubača u Guči, Nišvilu u Nišu, Tešnjarskim večerima u Valjevu i Danima piva u Zrenjaninu, obavili 19 kontrola.

     

    Tom prilikom je, usled utvrđenih nepravilnosti, u 16 slučajeva izrečena mera zabrane obavljanja delatnosti.

     

    U Guči i Valjevu zatvoreno je po pet objekata, u Zrenjaninu četiri i u Nišu dva.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Posao u Zrenjaninu i okolini: Potrebni radnici različitih profila

     

    „Inspektori Poreske uprave kontinuirano sprovode brojne kontrole evidentiranja prometa preko elektronskih fiskalnih uređaja. To čine u skladu sa propisima koji se odnose na novi model eFiskalizacije. Ovim kontrolama su, tokom ove godine, obuhvaćeni i obveznici koji su učestvovali na brojnim turističkim, kulturno-umetničkim, gastronomskim i sajamskim manifestacijama“, saopštila je Poreska uprava.

     

    Sprovedene ukupno 102 kontrole

     

    Kontrolama su, između ostalih, obuhvaćene manifestacije u Beogradu – „Beogradska zima“, „Burger fest“, „Beer Fest“, „Music Week“, „BG Noćni market“, kao i sajmovi automobila, knjiga i kozmetike, zatim „Slaninijada“ u Kačarevu, „Kobasicijada“ u Turiji, Sajam knjiga, Međunarodni poljoprivredni sajam i Festival vina „Interfest“ u Novom Sadu, „Kulenijada“ u Erdeviku, „Pasuljijada“ u Temerinu, „Love Fest“  u Vrnjačkoj Banji, „Dani piva“ u Zrenjaninu, „Tešnjarske večeri“ u Valjevu, Sabor trubača u Guči i Nišville Jazz Festival u Nišu.

     

    Na svim ovim događajima sprovedene su ukupno 102 kontrole prometa preko fiskalnih uređaja. Zbog utvrđenih nepravilnosti neizdavanja fiskalnih računa, u 66 slučajeva je izrečena zakonska mera zabrane obavljanja delatnosti (64,71 odsto).

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    „Poreska uprava, zahvaljujući alatima novog modela fiskalizacije, raspolaže svim neophodnim podacima o prometu u realnom vremenu na svakoj maloprodajnoj lokaciji u republici. Na taj način, uz primenu analize rizika i ciljanih kontrola, u mogućnosti je da efikasno reaguje na svaku nepravilnost kod poreskih obveznika koji ne ispunjavaju svoje zakonske obaveze. Stoga pozivamo obveznike fiskalizacije da poštuju poreske propise, koji regulišu izdavanje fiskalnih računa prilikom prometa roba i usluga. Na taj način će izbeći nepotrebne kontrole i kazne“, dodaje se u saopštenju.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin