• Gradsko građevinsko zemljište u Zrenjaninu prodato po rekordnoj ceni!

    Zrenjaninsko Gradsko veće danas je odlučilo da se otuđi gradsko građevinsko zemljište, odnosno nekoliko parcela, na osnovu najpovoljnijih ponuda u sprovedenom javnom oglašavanju.   Tako je prodata građevinska parcela površine 1.642 kvadratna metra, po gotovo neverovatnoj ceni od 29.965 dinara za kvadrat, ili ukupno 49,2 miliona dinara. Kupac je zrenjaninska kompanija „Keramika Jovanović“. U pitanju […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Gradsko građevinsko zemljište u Zrenjaninu prodato po rekordnoj ceni!

    Zrenjaninsko Gradsko veće danas je odlučilo da se otuđi gradsko građevinsko zemljište, odnosno nekoliko parcela, na osnovu najpovoljnijih ponuda u sprovedenom javnom oglašavanju.

     

    Tako je prodata građevinska parcela površine 1.642 kvadratna metra, po gotovo neverovatnoj ceni od 29.965 dinara za kvadrat, ili ukupno 49,2 miliona dinara. Kupac je zrenjaninska kompanija „Keramika Jovanović“. U pitanju je parcela na uglu ulica Pančevačke i Marka Oreškovića, koja je namenjena za višeporodično stanovanje.

     

    Pročitajte još: Poslednji rok za refundaciju PDV-a za kupovinu opreme i hrane za bebe

     

    Firma „Drapil Logistics“ iz Zrenjanina kupila je dve parcele, ukupne površine osam ari i 43 metra kvadratna, po ceni od 2.300 dinara za kvadrat. Cena u zbiru je 1.938.900 dinara. Dalibor Kočić je kupio dva ara i 97 kvadratnih metara, po ceni od 2.303 dinara za kvadrat, odnosno sveukupno 683.991.

     

    Plan je da se na jednoj parceli izgradi akva park

     

    DOO „Farkaš Home Invest“ iz Zrenjanina kupac je dve parcele ukupne površine 10 ari i 37 kvadratnih metara. Ukupno 2.281.400 dinara, ili 2.200 po kvadratnom metru, cena je po kojoj su ove parcele dobile novog vlasnika. Samostalna radnja za trgovinu na veliko i trgovinu u tranzitu „Nisar“, takođe iz Zrenjanina, dala je najpovoljniju ponudu za deo parcele površine 4.000 kvadratnih metara. To je rešenjem potvrdilo i Gradsko veće. Zbirna cena je 4.748.000 ili 1.187 dinara po metru kvadratnom.

     

    Jovan Šovarov iz Opova kupio je dve parcele ukupne površine 13.799 po ceni od 1.183 dinara za kvadrat. On će ukupno uplatiti 16,3 miliona dinara. „Đedo kop“ iz Stajićeva kupac je parcele površine 3.840 kvadratnih metara po ceni od 366 dinara za kvadratni metar, ili ukupno 1.405.440 dinara.

     

    DOO „Unija klub SK-ZR“ iz Zrenjanina dala je najveću ponudu za parcelu od 21.097 kvadrata, i to 2.210 dinara po metru kvadrarnom. U zbiru to će biti drugi najveći prihod za gradsku kasu, po osnovu današnje odluke, odnosno rešenja, jer kupac treba da plati 46,6 miliona dinara. Ovo zemljište namenjeno je za izgradnju sportsko – poslovnog objekta koji se nalazi pored gradskog bazena. Plan je da se na tom mestu izgradi akva park.

     

    praznik zrenjanin

     

    Veliki broj zainteresovanih investitora za gradsko građevinsko zemljište

     

    Violeta Kučanda Bogasenieva, iz Odeljenja za imovinsko-pravne poslove Gradske uprave, navela je da se odluke o otuđenju gradskog građevinskog zemljišta zasnivaju na javnom oglasu koji je Grad Zrenjanin raspisao tokom maja i juna.

     

    – Ovo je bio jedan od najinteresantnijih oglasa. Imali smo veliki broj zainteresovanih investitora, ali je samo njih osmoro dalo najpovoljnije ponude. Ukupna površina prodatog zemljišta po ovom oglasu iznosi 46.550 kvadratnih metara. Ukupna vrednost je 123.208.848 dinara. To je najviša postignuta cena u novijoj istoriji grada, u poslednjih desetak godina sigurno – kazala je ona.

     

    Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić ocenio je da ovo jasno pokazuje u kom pravcu ide grad i kako ga vide zrenjaninski preduzetnici.

     

    – Postigli smo istorijski rekord kada je reč o prodaji građevinskog zemljišta u našem gradu. Očigledno je da mnogo preduzetnika vidi stambenu izgradnju kao dobar poslovni potez, jer je u Zrenjaninu zainteresovanost za izgradnju stanova velika. To pokazuje da Zrenjaninci žele da ostanu u svom gradu i dokaz je oporavka privrede našeg grada – poručio je Janjić.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija