• BUDITE OBAZRIVI: Utrostručen broj falsifikovanih novčanica!

  U Srbiji je za šest meseci otkriveno tri puta više falsifikovanih deviza nego pre godinu dana, dok je broj falsifikovanih novčanica dinara pao za 5,9 odsto. Ovo se navodi u izveštaju Narodne banke Srbije.   NBS je u prvih pola godine otkrila 3,2 puta više falsifikovanih novčanica efektivnog stranog novca nego godinu dana ranije u […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  BUDITE OBAZRIVI: Utrostručen broj falsifikovanih novčanica!

  U Srbiji je za šest meseci otkriveno tri puta više falsifikovanih deviza nego pre godinu dana, dok je broj falsifikovanih novčanica dinara pao za 5,9 odsto. Ovo se navodi u izveštaju Narodne banke Srbije.

   

  NBS je u prvih pola godine otkrila 3,2 puta više falsifikovanih novčanica efektivnog stranog novca nego godinu dana ranije u istom periodu. I dok je falsifkovanih evra bilo tri puta više, otkrivenih falsifikovanih američkih dolara bilo je 4,9 puta više.

   

  Među 1.015 falsifikovanih novčanica stranog novca najčešće su otkrivane falsifikovane novčanice od 100 evra – 784. Zatim od 100 američkih dolara kojih je bilo 101. Na trećem mestu je novčanica od 50 evra sa 67 otkrivenih falsifikata.

   

  U ovom periodu otkriveno je i 27 falsifikovanih novčanica nemačke marke.

   

  Pročitajte još: OVO ĆE VAS ZANIMATI: Komunalna milicija dobila nova ovlašćenja!

   

  Za pola godine u Srbiji su otkrivene 1.924 falsifikovane dinarske novčanice u ukupnoj vrednosti od 2,3 miliona dinara. Gotovo polovina bile su one od 1.000 dinara, navodi se u izveštaju NBS.

   

  Posle novčanica od 1.000 dinara, kojih je otkriveno 943 ili 49 odsto, najčešće se falsifikuju novčanice od 2.000 dinara – 30 odsto i 500 dinara – 19,4 odsto.

   

  Na milion komada gotovog novca u opticaju otkrivena su 5,2 komada falsifikovanih novčanica gotovog novca. To znači da je na milijardu dinara u opticaju otkriveno 10,3 hiljade dinara falsifikovanog novca, saopštila je NBS.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Ekonomija