• Zimske gume na vozilima obavezne su od danas do 1. aprila

  Od danas, pa do 1. aprila naredne godine, obavezne su zimske gume na sva četiri točka, ukoliko na kolovozu ima snega, leda ili poledice.   Agencija za bezbednost saobraćaja podseća da u tom periodu izvan naseljenih mesta vozači treba u prtljažniku da imaju lance ili druga sredstva za povećanje trakcije. Lanci se postavljaju na točkove […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zimske gume na vozilima obavezne su od danas do 1. aprila

  Od danas, pa do 1. aprila naredne godine, obavezne su zimske gume na sva četiri točka, ukoliko na kolovozu ima snega, leda ili poledice.

   

  Agencija za bezbednost saobraćaja podseća da u tom periodu izvan naseljenih mesta vozači treba u prtljažniku da imaju lance ili druga sredstva za povećanje trakcije. Lanci se postavljaju na točkove na delu puta koji nije označen znakom „lanci za sneg“ samo kada je kolovoz prekriven snegom.

   

  Za autobuse i teretna vozila obavezni deo zimske opreme je i lopata. Ovo se ne odnosi na vozila koja učestvuju u javnom gradskom prevozu.

   

  Pročitajte još: Od 1. decembra skuplja struja za domaćinstva u Srbiji

   

  „Dubina gazećeg sloja na pneumaticima za zimsku upotrebu, kada se koriste kao zimska oprema, ne sme biti manja od četiri milimetra. Na vozilima se ne smeju postavljati pneumatici sa klinovima“, podsećaju u Agenciji za bezbednost saobraćaja.

   

  U naselju vozila ne moraju biti opremljena lancima, odnosno drugim uređajima za povećanje trakcije.

   

  Zimske gume koristiti čak i kada nema snega

   

  Agencija za bezbednost saobraćaja apeluje na vozače da koriste zimske gume u periodu od 1. novembra do 1. aprila. Potrebno je da to čine čak i kada na kolovozu nema snega, leda i poledice.

   

  „Na niskim temperaturama letnje gume gube svoja svojstva. One znatno lakše proklizavaju i imaju duži zaustavni put. Korišćenje zimskih guma u ovom periodu značajno doprinosi bezbednosti saobraćaja“, podsećaju u Agenciji.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo