• ZAŠTITNIKU SE OBRATILO VIŠE OD PETSTO GRAĐANA

  ZRENJANIN – Zaštitniku građana prošle godine obratila su se 564 građana koja su imala primedbe na rad gradske uprave, javnih preduzeća i drugih institucija.     Od ukupnog broja podnetih pritužbi rešeno je 98 odsto, stoji u godišnjem izveštaju zaštitnika građana u Zrenjaninu Ane Kovački.   Od ukupnog broja pritužbi, 22 odsto odnosilo se na […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  ZAŠTITNIKU SE OBRATILO VIŠE OD PETSTO GRAĐANA

  ZRENJANIN – Zaštitniku građana prošle godine obratila su se 564 građana koja su imala primedbe na rad gradske uprave, javnih preduzeća i drugih institucija.

   

  Foto: Dušan Bartolović

   

  Od ukupnog broja podnetih pritužbi rešeno je 98 odsto, stoji u godišnjem izveštaju zaštitnika građana u Zrenjaninu Ane Kovački.

   

  Od ukupnog broja pritužbi, 22 odsto odnosilo se na rad organa uprave, 31 odsto na rad organa u javnim preduzećima, a 47 odsto na rad drugih organa.

   

  Skoro polovina pritužbi odnosi se na delokrug narušavanja prava građana za koje gradski zaštitnik nije nadležan. Tako su se građani najviše žalili na rad privatnih izvršitelja, sudova, PIO fonda, Republičkog fonda za zadravstveno osiguranje, Policijske uprave, katastra…

   

  Građani su imali pritužbi na rad komunalne policije, ukazivali na problem javne rasvete, pasa lutalica, divljih deponija, ali i na problem zakazivanja pregleda u Opštoj bolnici.

   

  Izmenom odluke o zaštitniku građana, ubuduće će zaštitnik imati dva zamenika. Do sada je, osim zaštitnice Ane Kovački, u službi radila i zamenica Slavica Mihaljica.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo