• Većina učenika misli da je pandemija bolesti Covid-19 pozitivno uticala na odnose u porodici

  Svaki četvrti učenik je procenio da je pandemija Covid-19 imala negativan uticaj na život u celini, pokazuju rezultati istraživanja koje je objavio Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Većina učenika misli da je pandemija bolesti Covid-19 pozitivno uticala na odnose u porodici
  Foto: Pixabay

   

  Institut „Batut“ je obelodanio rezultate istraživanja ponašanja u vezi sa zdravljem dece školskog uzrasta u Republici Srbiji 2022. godine. Informativni portal zrenjaninski.com je objavio nekoliko tekstova o ključnim rezultatima ovog istraživanja, podeljenim u nekoliko segmenata. Ovo je poslednji u tom serijalu.

   

  Kada je reč o pandemiji bolesti Covid-19, svaki peti učenik smatra da je ona negativno uticala na mentalno zdravlje, najviše među učenicima prvog razreda srednje škole.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Naučnici upozoravaju: Hemikalije koje se koriste u vejpovima mogu biti veoma toksične

   

  Epidemija bolesti Covid-19 je, prema mišljenju većine učenika, pozitivno uticala na odnose u porodici i odnose sa prijateljima.

   

  Učenici sedmog razreda osnovne škole negativno su ocenili uticaj epidemije na uspeh u školi u većem procentu u poređenju sa učenicima petog razreda osnovne i prvog razreda srednje škole.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Međunarodno istraživanje o ponašanju u vezi sa zdravljem dece školskog uzrasta je jedinstvena međunarodna studija koja se periodično, svake četvrte godine, realizuje u velikom broju zemalja Evropskog regiona Svetske zdravstvene organizacije i u Severnoj Americi.

   

  Ovo je treće istraživanje sprovedeno u Srbiji u 101 osnovnoj i srednjoj školi u drugom polugodištu školske 2021/2022. godine.

   

  U istraživanju je učestvovalo 198 odeljenja petog i sedmog razreda osnovnih škola i prvog razreda srednjih škola, a anketirana su 3.962 učenika (49,5 odsto dečaka i 50,5 odsto devojčica). Učenici su dobrovoljno i anonimno popunjavali upitnik.

   

  Pročitajte još:

   

  Značajan porast procenta učenica petog razreda koje ispoljavaju nasilničko ponašanje

   

  Treba li da se zabrinemo: Ovako su učenici odgovarali na pitanja o svom rizičnom ponašanju

   

  Devojčice značajno više nego dečaci svakodnevno peru zube češće od jednom dnevno

   

  Kod dečaka se uočava značajan porast prekomerne težine i gojaznosti

   

  Skoro dve trećine učenika oseća opterećenje školskim obavezama

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Највећој пропагандној операција икада, „Батут“ је допринео за све паре које је зарадио. Ако им избељивање лажи и контрола штете не помогну да се оперу, ништа неће.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija