• Utvrđen broj budžetskih studenata u narednoj školskoj godini

  Pokrajinska vlada je donela odluke kojima se utvrđuje broj budžetskih studenata u školskoj 2019/2020. godini na prvoj godini osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih studija.   Odluka se odnosi i na broj studenata master i doktorskih akademskih studija na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu.   Takođe, doneta je odluka o broju brucoša na visokim školama strukovnih […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Utvrđen broj budžetskih studenata u narednoj školskoj godini

  Pokrajinska vlada je donela odluke kojima se utvrđuje broj budžetskih studenata u školskoj 2019/2020. godini na prvoj godini osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih studija.

   

  Odluka se odnosi i na broj studenata master i doktorskih akademskih studija na fakultetima Univerziteta u Novom Sadu.

   

  Takođe, doneta je odluka o broju brucoša na visokim školama strukovnih studija, čije školovanje će se finansirati iz budžeta.

   

  Pročitajte još: Studentima Tehničkog fakulteta za angažman u Kini po 150 evra dnevno!

   

  U školskoj 2019/2020. predviđeno je da prvu godinu osnovnih strukovnih, akademskih i integrisanih studija upiše ukupno 5.589 studenata. Njihovo obrazovanje će se finansirati iz budžeta. Za prvu godinu master akademskih i doktorskih akademskih studija obezbeđeno je 2.830 budžetskih mesta.

   

  Na visokim školama strukovnih studija, čiji je osnivač AP Vojvodina, u novoj školskoj godini za brucoše je predviđeno 1.079 budžetskih mesta.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo