• U Domu učenika srednjih škola počela sa radom eko-patrola

  U Domu učenika srednjih škola „Angelina Kojić Gina“ u Zrenjaninu već godinama postoje odvojene kante za prikupljanje smeća, odnosno mladi stanari imaju mogućnost sortiranja otpada.   Iz higijenskih razloga, te kante su locirane malo dalje od zgrade, u letnjikovcu. Stoga su mnogi zaboravili da bi smeće moglo i da se razdvaja. Nekako je, ipak, lakše […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  U Domu učenika srednjih škola počela sa radom eko-patrola

  U Domu učenika srednjih škola „Angelina Kojić Gina“ u Zrenjaninu već godinama postoje odvojene kante za prikupljanje smeća, odnosno mladi stanari imaju mogućnost sortiranja otpada.

   

  Iz higijenskih razloga, te kante su locirane malo dalje od zgrade, u letnjikovcu. Stoga su mnogi zaboravili da bi smeće moglo i da se razdvaja. Nekako je, ipak, lakše plastične flaše ili limenke baciti zajedno sa ostalim otpadom.

   

  PROČITAJTE JOŠ: U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ i ove godine održan Pop-up festival (Foto)

   

  Baš da podseti drugare da svako od njih može da doprinese zaštiti životne sredine, u srednjoškolskom internatu je odskoro počela da radi eko-patrola.

   

   

  – U Domu učenika je već radila eko-sekcija pa smo se dogovorili da za početak njeni članovi budu u eko-patroli. Krajnja zamisao je da eko-patrola budemo svi mi – kaže za portal zrenjaninski.com vaspitačica u Domu „Angelina Kojić Gina“ Aleksandra Todorov.

   

  Zato su članovi sekcije, zajedno sa vaspitačima, na zidu internata napravili podsetnik šta bi svako mogao da učini da im prostor bude lepši i zdraviji.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  – Pored tih, da ih nazovemo, zidnih novina svi moramo da prođemo i da se u svakom momentu podsetimo šta možemo da uradimo. A to je da odvojamo smeće, odnosno papir, plastiku i staklo, i da ga odlažemo na mesto koje je predviđeno za to. Svako od nas treba da bude eko-patrola, da vidi, ukaže i podseti. To je mali ali prvi korak, a dalje akcije nam tek slede – ističe Aleksandra Todorov.

   

  Dan Republike bio je praznik koji je slavio bratstvo i jedinstvo jugoslovenskih naroda

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo