• Tribina „(Za)gađenje Zrenjanina – od ideologije do ekologije“

  U subotu, 29. februara, u Zrenjaninu će biti održana tribina „(Za)gađenje Zrenjanina – od ideologije do ekologije“. Tribina, koju zajednički organizuju pokret „Novi optimizam“ i udruženje „Građanski preokret“, zakazana je za 18 časova, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina.   Organizatori navode da će na tribini biti postavljena brojna pitanja u vezi sa dubokim i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Tribina „(Za)gađenje Zrenjanina – od ideologije do ekologije“

  U subotu, 29. februara, u Zrenjaninu će biti održana tribina „(Za)gađenje Zrenjanina – od ideologije do ekologije“. Tribina, koju zajednički organizuju pokret „Novi optimizam“ i udruženje „Građanski preokret“, zakazana je za 18 časova, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina.

   

  Organizatori navode da će na tribini biti postavljena brojna pitanja u vezi sa dubokim i temeljnim propadanjem ovog grada, koje je, kako navode, započelo još pre tri decenije, a dramatično je ubrzano u poslednjih nekoliko godina, kada je niz afera i sumnjivih poslova doveo u pitanje opstanak Zrenjanina i njegovih građana.

   

  Tribina će pokušati da pruži odgovore na brojna pitanja

   

  Kako je moguće da jedan razvijeni industrijski centar, sa urbanim identitom i razvijenim društvenim i kulturnim životom, koji je ovom društvu dao veliki broj intelektualaca i uglednih ličnosti, spadne na to da se za „uspehe“ proglašava dolazak stranih investitora kojima se trajno i pod poražavajućim uslovima poklanjaju dragoceni javni resursi? Posledica toga je dugoročni poguban uticaj na životnu sredinu, odnosno uništavanje vode, zemlje i vazduha.

   

  Pročitajte još: Antivakcinašici izrečena novčana kazna zbog vređanja dr Stevanovića

   

  Kako se dogodilo da sve to prođe bez značajnijeg otpora? Da se korupcija prihvati kao normalna? Da se promocija najgorih usvoji kao dominantan model socijalne pokretljivosti, a grad odriče svog višedecenijskog identiteta? Koja je to šira politika i ideologija koja stoji iza svega ovoga? Koje su njene posledice po čitavo društvo? Da li je Zrenjanin paradigma propadanja čitave Srbije?

   

  Na ova i druga pitanja odgovore će pokušati da daju učesnici tribine – novinarka Danica Vučenić, arhitekta Dragoljub Bakić, glavna i odgovorna urednica „Nove ekonomije“ Biljana Stepanović, novinar i urednik ekonomske rubrike lista „Danas“ Aleksandar Milošević, profesor geologije i akademik Vladica Cvetković, poljoprivrednik iz Zrenjanina Slavko Vukov, kao i student Brajan Brković.

   

  Domaćin i moderator skupa je Dušan Kokot iz udruženja „Građanski preokret“.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo