• Tri delegacije položile cveće na spomenik na putu Zrenjanin – Mihajlovo

  Članovi Organizacije rezervnih vojnih starešina Zrenjanina, delegacije građana iz naselja „Ruža Šulman“ i Mesne zajednice „Dositej Obradović“ položili su cveće na spomenik koji se nalazi na mestu gde su streljani Ruža Šulman, Vladimir Kolarov, Frank Samuel Šandor, Aldan Tiberija i Stojan Arsenov.     Okupljanje ispred ovog spomenika, koji se nalazi na pola puta između […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Tri delegacije položile cveće na spomenik na putu Zrenjanin – Mihajlovo

  Članovi Organizacije rezervnih vojnih starešina Zrenjanina, delegacije građana iz naselja „Ruža Šulman“ i Mesne zajednice „Dositej Obradović“ položili su cveće na spomenik koji se nalazi na mestu gde su streljani Ruža Šulman, Vladimir Kolarov, Frank Samuel Šandor, Aldan Tiberija i Stojan Arsenov.

   

  spomenik

   

  Okupljanje ispred ovog spomenika, koji se nalazi na pola puta između Zrenjanina i Mihajlova, organizovano je povodom godišnjice streljanja koje se dogodilo 26. jula 1941. godine. Tadašnje okupacione vlasti su u znak odmazde ubile petoro antifašista koje su ranije uhapsili, jer je partizanski odred zapalio žito, nedaleko od mesta gde se danas nalazi spomenik.

   

  Bila je ovo prilika da se još jednom ukaže na neophodnost da se spomenici koji sećaju na značajne istorijske događaje u našem kraju ne zapuste i ne zaborave, posebno kada je reč o onima koji nisu u užoj teritoriji grada.

   

  spomenik

   

  Ovoj akciji građana pridružilo se i Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“, čiji su radnici pokosili travu i tako omogućili da se spomenik vidi sa puta. Građani naselja „Ruža Šulman“, inače, lane su dobrovoljnim radom sredili prostor oko spomenika, a ove godine, u maju, sličnu akciju su imali i članovi Organizacije rezervnih vojnih starešina Zrenjanina.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo