• Razgovarano o posebnim pogodnostima za porodice sa troje i više dece

  Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura održao je danas, u sali Gradskog veća, radni sastanak s predstavnicima Pokreta za decu „Tri plus“. Sastanak je upriličen povodom realizacije projekta „Cena minus za 3+“ koji podrazumeva posebne kartice pogodnosti za porodice sa troje i više dece.   Predsednik Pokreta „Tri plus“ Vladica Gavrilović kazao je da mu je drago […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Razgovarano o posebnim pogodnostima za porodice sa troje i više dece

  Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura održao je danas, u sali Gradskog veća, radni sastanak s predstavnicima Pokreta za decu „Tri plus“. Sastanak je upriličen povodom realizacije projekta „Cena minus za 3+“ koji podrazumeva posebne kartice pogodnosti za porodice sa troje i više dece.

   

  Predsednik Pokreta „Tri plus“ Vladica Gavrilović kazao je da mu je drago što je lokalna samouprava u Zrenjaninu spremna da se uključi u ovu borbu.

   

  – Jedino povećan broj porodica sa troje i više dece garant je da će nas u budućnosti biti isto koliko i danas – rekao je Gavrilović.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Zrenjaninci u subotu organizuju humanitarni bazar za Minju

   

  Gradonačelnik Salapura je podsetio da je Grad Zrenjanin za mere populacione politike, predviđene budžetom za ovu godinu, izdvojio skoro 180 miliona dinara. Ova sredstva su obezbeđena za različite mere koje se tiču poboljšanja nataliteta i populacione politike u gradu.

   

  – Ne smemo zaboraviti ni činjenicu da smo u ovoj godini otvorili još jedan nov, moderan vrtić. Posebno bih istakao da smo ove godine dodatno otvorili sedam obdanišnih grupa u selima – dodao je Salapura.

   

  I lokalna privreda da se uključi u projekat „Tri plus“

   

  On je naglasio da je na današnjem sastanku posebno bilo reči o projektu „Cena minus za 3+“. Reč je o popustima koji će biti omogućeni porodicama sa troje i više dece kroz javna i gradska preduzeća i ustanove.

   

  – Tražićemo i podršku lokalne privrede, kako bi projekat zaživeo u svom punom obliku – podvukao je Salapura.

   

  Projekat „Cena minus za 3+“, inače, podrazumeva personalizovanu karticu na ime majke. Ta kartica omogućava brojne besplatne usluge i popuste porodicama sa troje i više dece. Od 2019. godine projekat se u lokalnim samoupravama realizuje kroz njihovo članstvo u Pokretu za decu „Tri plus“. On predstavlja finansijski izdatak od šest dinara po glavi stanovnika.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo