• POZIV STUDENTIMA: Ističe rok za stručnu praksu

  Okušajte se kod zrenjaninskih poslodavaca

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  ZRENJANIN – Ostalo je još nekoliko dana za prijavljivanje studenata za učestvovanje u projektu „Letnja stručna praksa“ koji Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ sprovodi u saradnji sa udruženjem „Zrenjaninski poslovni krug“ (ZREPOK) od 2010. godine.

  Među poslodavcima uključenim u projekat je i "Gomex"
  Među poslodavcima uključenim u projekat je i „Gomex“

  Poziv za prijavljivanje otvoren je do srede, 27. maja, a zainteresovani kandidati mogu se prijaviti na mejl: strucna.praksa@tfzr.rs

  Uz motivaciono pismo, potrebno je da dostave i popunjen obrazac prijave, koji mogu naći na zvaničnom sajtu udruženja ZREPOK.

  „Letnja stručna praksa“ ima za cilj da studentima Tehničkog fakulteta „Mihajlo Pupin“ omogući sticanje praktičnih znanja i veština koja će ih bolje pozicionirati na tržištu rada.

  Grad Zrenjanin se u projekat uključio pre dve godine, kao i Lokalni savet za zapošljavanje, pokrajinska služba za zapošljavanje i zrenjaninska filijala NSZ, čija je uloga promovisanje Fakulteta i studenata koji uspešno završe stručnu praksu.

  Grad će obezbediti zaradu za kandidate koji uspešno završe projektni rad, a ZREPOK će najboljeg studenta nagraditi stipendijom u iznosu od 120.000 dinara. Takođe, Fakultet će obezbediti besplatne master studije praktikantu koji najuspešnije odbrani svoj projektni zadatak.

  – Ove godine smo u gradskom budžetu obezbedili 600.000 dinara, tako da će svaki učesnik u letnjoj stručnoj praksi dobiti po 30.000 dinara. To je jedna od mera aktivne politike zapošljavanja grada Zrenjanina – veli načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Olivera Lisica i poziva studente da se prijave i na konkurse koje je raspisala lokalna samouprava, a koji traju cele godine, i koji se odnose na stručno usavršavanje.

  S druge strane, privredna društva koja učestvuju u projektu „Letnja stručna praksa“ neće imati nikakve obaveze u pogledu isplate zarade studentima.

  U projektu učestvuje 17 preduzeća, koja traže ukupno 20 kandidata sa sledećim profilima: „Impel – I taksi“ (2 kandidata – inženjerski menadžment), „Točak auto“ (2 kandidata – informacione tehnologije i inženjerski menadžment) i „Diginet“ (odevno inženjerstvo i informacione tehnologije), i po jednog kandidata „Mrkšićevi salaši“, „Keramika Jovanović“, „Ogrev“, „Mlekoprodukt“, „Ultraplanet“ i „BB kompani“ (informacione tehnologije), „Neimar“, „Relja junior“ i „Imsaplet“ (industrijsko inženjerstvo), „Gomeks“ i „Termika“ (inženjerstvo zaštite životne sredine), , i „Dane“, „Basic line“ i „Patrol 023“ (inženjerski menadžment).

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo