• Plućna bolnica: Skoro 50 miliona dinara uloženo u aparate i građevinske radove

  Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo prošle godine je Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“ u Zrenjaninu dodelio skoro 50 miliona dinara, a ta sredstva su uložena u nabavku savremenih aparata i građevinske radove na sanaciji dela objekta.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Plućna bolnica: Skoro 50 miliona dinara uloženo u aparate i građevinske radove
  Foto: zrenjaninski.com

   

  Plućna bolnica je nabavila digitalni stacionarni radiografski aparat, vredan 22,6 miliona dinara, aparat za neinvazivnu ventilaciju i aspirator za bolničku upotrebu, odnosno za aspiraciju telesnih tečnosti.

   

  U toku su i radovi na sanaciji krova i prostora u potkrovlju zgrade, čija je investiciona vrednost 23 miliona dinara. Ovi radovi obuhvatili su 12 bolesničkih soba, salu za rehabilitaciju, mikrobiološku laboratoriju, biohemijsku laboratoriju i kancelarije u kojima je smeštena administracija.

   

  Obuhvaćena je i zamena svih krovnih prozora i toplotne izolacije, uvođenje novih instalacija s akcentom na kiseonička mesta i krečenje svih prostorija, kao i zamena rasvete led osvetljenjem. S obzirom na dotrajalost krovne spojnice između dva objekta i hidroizolacije ravnog krova, radovi su izvedeni i u tom delu objekta.

   

  Direktorka Specijalne bolnice za plućne bolesti „Dr Vasa Savić“ dr Ivana Cvetićanin Zogović zadovoljna je što se posle više od 30 godina u bolnici izvode radovi ovakvog obima.

   

  – Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo prepoznao je potrebe ove ustanove za medicinskom opremom i renoviranjem. Drago mi je što ćemo na ovaj način omogućiti našim pacijentima i osoblju prijatniji i kvalitetniji rad i uslove boravka. Najkritičniji je bio drugi sprat, jer se krov nalazio u lošem stanju i prokišnjavao je, a sada je sve to kompletno sanirano – rekla je dr Cvetićanin Zogović.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Postanite deo tima Hotela „Vojvodina“: Raspisan konkurs za recepcionera

   

  Ona je dodala da je zadovoljna i kadrovskom situacijom u ovoj zdravstvenoj ustanovi, s obzirom na to da su dobijene dozvole za prijem u stalni radni odnos mnogih medicinskih i nemedicinskih radnika.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo