• Ortopedi Opšte bolnice Zrenjanin učestvuju u smanjenju liste čekanja u Srbiji

  U cilju što bržeg obavljanja operacija kolena i ugradnje veštačkog zgloba kuka, Ministarstvo zdravlja je pacijentima pružilo mogućnost da se izjasne da li žele da budu preusmereni u zdravstvenu ustanovu u kojoj operacija može da se obavi u najkraćem roku.   Ovoj inicijativi pridružila se i Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ iz Zrenjanina. To znači da […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ortopedi Opšte bolnice Zrenjanin učestvuju u smanjenju liste čekanja u Srbiji

  U cilju što bržeg obavljanja operacija kolena i ugradnje veštačkog zgloba kuka, Ministarstvo zdravlja je pacijentima pružilo mogućnost da se izjasne da li žele da budu preusmereni u zdravstvenu ustanovu u kojoj operacija može da se obavi u najkraćem roku.

   

  Ovoj inicijativi pridružila se i Opšta bolnica „Đorđe Joanović“ iz Zrenjanina. To znači da se u toj ustanovi obavljaju operacije ugradnje veštačkog kuka osiguranicima koji ne potpadaju pod zdravstveno osiguranje zrenjaninske filijale Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Više ljudi se odseli iz srednjeg Banata nego što u njega dođe

   

  „Važno je istaći da se ovim ni na koji način ne remete prava osiguranika iz Srednjobanatskog okruga, ni po broju operacija niti u dužini čekanja. Troškove intervencija obezbeđuje Ministarstvo zdravlja“, navode u Opštoj bolnici Zrenjanin.

   

  Načelnik Odeljenja ortopedije dr Dobrivoje Martinov kaže da će se na ovaj način skratiti period čekanja i za osiguranike iz našeg regiona, zbog povećenja broja operativnih dana.

   

  – Pacijenti sa jedinstvene liste čekanja prvo prolaze ambulantni specijalistički pregled. Ukoliko kod pacijenta dođe do naglog pogoršanja zdravstvenog stanja, moguće je hitno operativno lečenje – objašnjava dr Martinov i dodaje da se prijem ovih pacijenata realizuje po predviđenoj dinamici.

   

  Kako ističu u bolnici, intervencijom se unapređuje kvalitet života pacijenata. Umesto vezanosti za postelju, intervencija omogućuje samostalnost u samozbrinjavanju i obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Roditeljski dodatak za rođenje prvog deteta iznosiće 366.122 dinara

   

  Osiguranici koji čekaju na ugradnju endoproteze kolena i kuka, a koji se do sada nisu izjasnili, imaju priliku da to učine do 1. septembra.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo