• Novogodišnji paketići za mališane iz Dnevnog centra „Alternativa“

  Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura posetio je danas korisnike Dnevnog centra za decu s posebnim potrebama „Alternativa“. Poseta je realizovana u okviru akcije podele novogodišnjih paketića za decu korisnika usluga ustanova socijalne zaštite.   Podsetimo, budžetska sredstva grada namenjena za organizaciju novogodišnjih svečanosti, u iznosu od 2,1 milion dinara, preusmerena su u humanitarne svrhe, za nabavku […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Novogodišnji paketići za mališane iz Dnevnog centra „Alternativa“

  Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura posetio je danas korisnike Dnevnog centra za decu s posebnim potrebama „Alternativa“. Poseta je realizovana u okviru akcije podele novogodišnjih paketića za decu korisnika usluga ustanova socijalne zaštite.

   

  Podsetimo, budžetska sredstva grada namenjena za organizaciju novogodišnjih svečanosti, u iznosu od 2,1 milion dinara, preusmerena su u humanitarne svrhe, za nabavku novogodišnjih paketića i u fond lečenje dece. Od toga je 600.000 dinara utrošeno za nabavku paketića, dok će 1,5 miliona dinara biti na raspolaganju za lečenje dece.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Vlasnik Art Cool servisa Igor Perin donirao klima uređaj Sigurnoj kući

   

  „Alternativa“ je otvorena 2009. godine i u njoj ima mesta za 25 korisnika. Pre početka rada tog centra, za decu i omladinu sa višestrukom ometenošću u Zrenjaninu nije postojala posebna ustanova za integraciju u životnu sredinu.

   

  Sada je ova kategorija naših sugrađana u mogućnosti da svakodnevno vreme provodi u zajednici, u humanim uslovima i u malim grupama, uz odgovarajuću stručnu, socijalnu i terapeutsku pomoć.

   

  Rad i funkcionisanje Dnevnog centra „Alternativa“ finansira se iz sredstava Grada Zrenjanina.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Sve više mladih pati od bolova u leđima

  U većini zemalja oko 80 odsto stanovnika imalo je, bar jednom u životu, problem sa tegobama u leđima. To je veliki javno-zdravstveni problem i mlađih i starijih, a često je uzrok izostanka sa […]