• MINISTAR NAJAVIO SMENU NAČELNIKA ŠKOLSKE UPRAVE!

  BEOGRAD, ZRENJANIN – Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je promene na čelu Školske uprave u Zrenjaninu. Zrenjanin je, prema rečima ministra, jedan od četiri grada u kojima će biti promenjeni načelnici uprava. Smene dolaze kao epilog zloupotreba na junskoj maloj maturi, ali i zbog mnogih drugih problema u radu, izjavio je ministar.     U […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  MINISTAR NAJAVIO SMENU NAČELNIKA ŠKOLSKE UPRAVE!

  BEOGRAD, ZRENJANIN – Ministar prosvete Mladen Šarčević najavio je promene na čelu Školske uprave u Zrenjaninu. Zrenjanin je, prema rečima ministra, jedan od četiri grada u kojima će biti promenjeni načelnici uprava. Smene dolaze kao epilog zloupotreba na junskoj maloj maturi, ali i zbog mnogih drugih problema u radu, izjavio je ministar.

   

  ministar

   

  U Školskoj upravi nismo mogli da dobijemo potvrdu ove informacije. Zvanično, nikakvo saopštenje o mogućim promenama u upravu nije stiglo. Mandat sadašnjem načelniku Milanu Bojaniću nije istekao, a za sada ni konkurs za novog načelnika nije raspisan.

   

  Mala matura, prema informacijama do kojih je portal zrenjaninski.com došao odmah nakon održavanja završnog ispita, na teritoriju koju pokriva Školska uprava u Zrenjaninu, organizovana je dobro i prošla je bez ikakvih problema.

   

  Rezultati koje su osmaci iz škola sa teritorije grada postigli, pak, nisu najbolji. Portal zrenjaninski.com pisao je o tome: prosečan broj bodova nije sjajan, a pojedine škole, naročito iz seoskih sredina, nisu se proslavile. Razlike u prosečno osvojenim bodovima od škole do škole razlikuju se drastično.

   

  Ipak, kako nam je rečeno u Školskoj upravi, postignuti rezultati odraz su, s jedne strane znanja, a s druge, rigorozne kontrole dežurnih nastavnika.

   

  Kako portal zrenjaninski.com saznaje, u nekim školama su dežurni na ispitima menjani, zbog potencijalne opasnosti da dođe do neke zloupotrebe.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 2

  1. Ako je u Zrenjaninu bilo nepravilnosti i zloupotreba, šta je tek u Beogradu bilo? Prosto da ne poveruješ kako je tamo sve bilo idealno i pravilno!

  2. Sjaši Kurta da uzjaši Murta. Murtu smo već imali priliku da vidimo, njegovo upravljanje Školskom upravom je bilo obeleženo još većim zloupotrebama.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo