• Levičarski aktivisti iz Nemačke boravili u Zrenjaninu, zanimalo ih nekoliko stvari

  U Zrenjaninu je 4. oktobra boravilo dvadesetak levičarskih aktivista iz različitih gradova Savezne Republike Nemačke.   Oni su bili polaznici seminara koji je organizovao Zrenjaninski socijalni forum (ZSF). U prvom delu seminara teme su bile radničko samoupravljanje u Jugoslaviji i borba radnika Jugoremedije protiv privatizacije. Predavači su bili aktivisti ZSF Robert Fai i Branislav Markuš. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Levičarski aktivisti iz Nemačke boravili u Zrenjaninu, zanimalo ih nekoliko stvari

  U Zrenjaninu je 4. oktobra boravilo dvadesetak levičarskih aktivista iz različitih gradova Savezne Republike Nemačke.

   

  Oni su bili polaznici seminara koji je organizovao Zrenjaninski socijalni forum (ZSF). U prvom delu seminara teme su bile radničko samoupravljanje u Jugoslaviji i borba radnika Jugoremedije protiv privatizacije. Predavači su bili aktivisti ZSF Robert Fai i Branislav Markuš.

   

  Levičarski aktivisti iz Nemačke

   

  U drugom delu seminara razgovor je vođen o istorijskom revizionizmu u Srbiji i borbi protiv desničarske inicijative da se gradu Zrenjaninu promeni naziv. Predavači su bili sociolog Todor Kuljić i politikolog i aktivista ZSF Miroslav Samardžić.

   

  Levičarski aktivisti iz Nemačke

   

  Aktivisti iz Nemačke naročito su se zanimali za uzroke propasti Jugoslavije, za rezultate jugoslovenskog socijalizma, kao i za njegove nedostatke.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo