• Koliko su žitelji srednjeg Banata kompjuterski pismeni: Evo šta su pokazali rezultati

  Od svih opština u Srednjobanatskom okrugu, jedino u Zrenjaninu ima više stanovnika starijih od 15 godina koji su kompjuterski pismeni u odnosu na kompjuterski nepismene. To pokazuju rezultati poslednjeg popisa stanovništva koje je nedavno objavio Republički zavod za statistiku.   Od ukupnog broja stanovnika koji žive na teritoriji srednjeg Banata (135.222), njih 50.412 je kompjuterski […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Koliko su žitelji srednjeg Banata kompjuterski pismeni: Evo šta su pokazali rezultati

  Od svih opština u Srednjobanatskom okrugu, jedino u Zrenjaninu ima više stanovnika starijih od 15 godina koji su kompjuterski pismeni u odnosu na kompjuterski nepismene. To pokazuju rezultati poslednjeg popisa stanovništva koje je nedavno objavio Republički zavod za statistiku.

   

  Od ukupnog broja stanovnika koji žive na teritoriji srednjeg Banata (135.222), njih 50.412 je kompjuterski pismeno, a 50.156 se izjasnilo da je delimično pismeno. Da se ne razume u rad na računaru izjasnilo se 34.298 stanovnika.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Kad pijem, ne vozim: Za vikend, tokom „Dana piva“, Gomex časti vožnju!

   

  U našem okrugu, kompjuterski su najpismeniji stanovnici sa teritorije grada Zrenjanina. Na ovo pitanje njih 38.120 je izjavilo da sebe smatra kompjuterski pismenim, 31.844 da je delimično pismeno a 20.727 da je nepismeno.

   

  U opštini Žitište je najviše delimično pismenih, njih 5.068, dok su se 3.174 stanovnika izjasnila da su pismena a 3.180 da je kompjuterski nepismeno.

   

  U opštini Nova Crnja odnos između ove tri kategorije je skoro isti. Da je pismeno reklo je 2.039 stanovnika, da je delimično pismeno 2.628 a da je kompjuterski nepismeno njih 2.276.

   

  U opštini Novi Bečej 4.661 stanovnik stariji od 15 godina izjasnio se da je kompjuterski pismen, 6.883 da je to delimično a 5.192 da je nepismeno.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Sistematski se urušava fizička kultura, ostaćemo bez radno sposobnog stanovništva

   

  I u opštini Sečanj odnos je sličan. Najviše je delimično pismenih – 3.733, pa slede kompjuterski nepismeni (2.923), a da je kompjuterski pismeno izjasnilo se 2.418 Sečanjaca.

   

  Zanimljiv je i podatak o tome kako kompjuterska pismenost izgleda prema polovima. U srednjem Banatu više je kompjuterski pismenih žena od muškaraca (27.122 žene i 23.290 muškaraca). Žene su u većini i u kategoriji nepismenosti. Muškarci su ih brojčano nadjačali u kategoriji kompjuterski delimično pismenih.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo