• Građanski preokret dodelio zahvalnice pojedincima i organizacijama

  Povodom deset godina postojanja i rada, Građanski preokret iz Zrenjanina dodelio je zahvalnice pojedincima i organizacijama koji su značajno doprineli radu, razvoju i rezultatima udruženja.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Građanski preokret dodelio zahvalnice pojedincima i organizacijama
  Foto: zrenjaninski.com

   

  Dobitnici zahvalnica udruženja Građanski preokret su Grupa za konceptualnu politiku iz Novog Sada, Žaklina Živković i Iva Marković (Polekol, Beograd), Mirko Popović, Hristina Vojvodić i Jovan Rajić (Regulatorni institut za obnovljivu energiju i životnu sredinu RERI, Beograd), kao i Aleksandra Tomanić (European Fund for the Balkans, Beograd).

   

  Zahvalnice su dobili i Zoran Gavrilović (Biro za društvena istraživanja BIRODI, Beograd), Milan Bokun (Samo lokalno, Bečej), Jovan Radović (Lokalna alternativa, Vrbas) i Marija Simić Lazarević iz Požarevca. 

   

  Među onima koji su dobili zahvalnice su i Zrenjaninci Marija Prijić, Senka Zubić, Ognjen Kovač, Predrag Kovač, Danijel Matić, Vladimir Nikolić, Tibor Arva, Goran Bugar, Miroslav Samardžić, Miodrag Bogunović, Miroslava Pudar, kao i Zdravko Vujasinović, prvi predsednik udruženja Građanski preokret.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Dobar psiholog treba da nam kaže zašto i nakon svih afera plaćamo račune za vodu

   

  Postuhmno, zahvalnice su dodeljene Danki Ječmenici i Zorici Radišić. U njihovo ime, zahvalnice su primili Dankin sin Vladimir i Zoričin suprug Ivan.

   

  Jedna od dobitnica zahvalnice je i Marija Prijić, advokatica iz Zrenjanina.

   

  – Lično poznajem članove udruženja i mogu dati kompliment da su oni obrazovani i samosvesni sugrađani, te da me je njihov aktivizam podstakao da se i ja uključim u njihov rad i profesionalno pomognem ostvarenju njihovih ciljeva. Građanski preokret, kao lokalno udruženje, bavi se pitanjima zaštite životne sredine, koja me zanimaju, budući da sam rođena i živim u Zrenjaninu – rekla je za portal zrenjaninski.com Marija Prijić.

   

  Ona dodaje da je individualni aktivizam važan jer postoje problemi koji se tiču našeg svakodnevnog života u Zrenjaninu, pa i u Srbiji.

   

  – Smatram da samo naše aktivno nastojanje da se ti problemi reše mogu i dovesti do rešenja, recimo, obezbeđivanja zdrave pijaće vode ili smanjenja i monitoringa zagađenja vazduha – napominje Marija Prijić.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Na Tehničkom fakultetu promovisan ovogodišnji ciklus projekta „Letnja stručna praksa“

   

  Novinarka Miroslava Pudar pratila je ne samo rad Građanskog preokreta nego se u svojim tekstovima bavila ekološkim temama i problemima kojih u Zrenjanina ima previše.

   

  – Nikad nisu bila laka vremena ni za civilni sektor, ni za medije, ali i jedni i drugi još uvek pokazuju žilavost. To moram da primetim povodom desetogodišnjice Građanskog preokreta čiji sam rad, pored drugih organizacija civilnog sektora, pratila. Najčešće nepravedno prozivani, i jedni i drugi, svako na svoj način, omogućavaju da se čuje glas građana o najvažnijim životnim pitanjima. Zato u tome treba istrajati – rekla je Miroslava Pudar.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo