• Na Tehničkom fakultetu promovisan ovogodišnji ciklus projekta „Letnja stručna praksa“

  Na Tehničkom fakultetu „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu juče je promovisan ovogodišnji, 12. ciklus projekta „Letnja stručna praksa“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Na Tehničkom fakultetu promovisan ovogodišnji ciklus projekta „Letnja stručna praksa“
  Foto: zrenjaninski.com

   

  Projekat „Letnja stručna praksa“ realizuju Zrenjaninski poslovni krug (ZREPOK), Unija poslodavaca Srbije – poslodavci Zrenjanina i Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“, uz podršku Grada Zrenjanina.

   

  U pitanju je jedinstven projekat saradnje između visokoškolske obrazovne ustanove, privrednih udruženja i lokalne samouprave. On ima za cilj da studentimа omogući sticаnje znаnjа kroz praksu i rad u ovdašnjim preduzećima. Studenti su u obavezi da tokom prakse urade projektni zadatak, a nakon toga komisija ocenjuje kandidate i bira najboljeg među njima.

   

  Kroz ovaj program je do sada prošlo više od 200 studenata, značajan broj njih je zaposlen upravo u preduzećima koja su u sastavu ZREPOK-a, a pojedini su čak izuzetno napredovali u karijeri.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Dodeljena posebna priznanja medicinskim sestrama i babicama Opšte bolnice

   

  Juče su predstavljeni ovogodišnji konkurs i način realizacije projekta, kao i dosadašnja iskustva studenata.

   

  Predstavnica Unije poslodavaca Zrenjanina Izabela Balint Markov održala je radionicu za pisanje CV-ja i motivacionog pisma, te objasnila kako izgleda prvi intervju sa poslodavcem.

   

  letnja stručna praksa
  Foto: zrenjaninski.com

   

  Koordinator prakse ispred ZREPOK-a Dragoljub Bjeloglav rekao je da iz godine u godinu sve veći broj firmi želi da primi studente na praksu, ali i da je sve veći broj studenata koji se odazivaju.

   

  – I kvalitet njihovih radova je sve bolji, tako da smo kroz ovaj projekat uspeli da približimo obrazovanje i privredu. Studenti su videli da ovde postoje kvalitetna preduzeća u kojima bi mogli da razvijaju karijeru i da ostanu u gradu – istakao je Bjeloglav.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Uvodi se novi studijski program na Pravnom fakultetu u Novom Sadu

   

  Studenti koji budu učestvovali u projektu dobiće honorar od 50.000 dinara, koji je obezbedio Grad Zrenjanin.

   

  Takođe, najboljima će pripasti i novčane nagrade. Za prvoplasiranog studenta taj iznos je 50.000 dinara, za drugoplasiranog 20.000 i trećeplasiranog 10.000 dinara. Ako su studenti u timu, dvočlanom ili tročlanom, ti iznosi pripadaju svakom članu tima.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  letnja stručna praksa
  Foto: zrenjaninski.com

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin