• Dom zdravlja i Dečji dispanzer u Zrenjaninu dobili novu opremu

  Oprema koju su dobili Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ i Dečji dispanzer u Zrenjaninu, u okviru programa NIS „Zajednici zajedno“, predstavljena je danas na skupu u toj ustanovi. Prezentaciji su prisustvovali predstavnici sve tri strane potpisnice ugovora, i to kompanije NIS, Grada Zrenjanina i Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“.   U stomatološkoj ambulanti Dečjeg dispanzera […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dom zdravlja i Dečji dispanzer u Zrenjaninu dobili novu opremu

  Oprema koju su dobili Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ i Dečji dispanzer u Zrenjaninu, u okviru programa NIS „Zajednici zajedno“, predstavljena je danas na skupu u toj ustanovi. Prezentaciji su prisustvovali predstavnici sve tri strane potpisnice ugovora, i to kompanije NIS, Grada Zrenjanina i Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“.

   

  U stomatološkoj ambulanti Dečjeg dispanzera montirana je nova stomatološka stolica. Nabavljen je novi frižider za smeštaj vakcina, a na parkingu dispanzera parkirana su četiri nova vozila.

   

  – Veoma sam zahvalna kompaniji NIS, kao i lokalnoj zajednici, jer su prepoznali značaj primarne zdravstvene zaštite. Ovaj projekat dogovoren je i ugovoren u julu ove godine. Kompanija NIS podržala je sa 12,5 miliona dinara naš projekat pod nazivom „Modernizacija medicinske opreme, kao značajan faktor za unapređenje zdravstvene zaštite dece i omladine“. Sa tim sredstvima nabavljena je savremena stomatološka stolica sa opremom za Dečji dispanzer, nabavljeni su sanitetsko transportno vozilo i ambulantno transportno vozilo sa delom opreme, kao i dva putnička vozila za patronažnu službu. Kupljen je i laboratorijski frižider za čuvanje vakcina – istakla je direktorka Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ dr Gordana Đurić.

   

  Ona je naglasila da će na ovaj način biti unapređen rad jedinica koje rade sa decom. Biće poboljšana i primarna zdravstvena zaštita korisnika.

   

   

  Zrenjanin jedan od glavnih partnera kompanije NIS

   

  Predstavnici kompanije NIS istakli su odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom u Zrenjaninu u realizaciji zajedničkih poduhvata.

   

  – Grad Zrenjanin je jedan od najvažnijih partnera. Gro naših aktivnosti obavlja se na njegovoj teritoriji. Osim toga, Grad Zrenjanin je od početka sa nama u projektu „Zajednici zajedno“. Ovde smo donirali 12,5 miliona dinara, za neophodnu medicinsku opremu i vozila. NIS će nastaviti da pomaže lokalnu samoupravu. Učestvovaće i nadalje u projektima koji imaju za cilj poboljšanje uslova za našu najmlađu populaciju – istakao je direktor pogona „Srednji Banat“ u kompaniji NIS Biljan Elezović.

   

  Pročitajte još: Mladi talenti i njihovi mentori dobili nagrade za vrhunske rezultate

   

  Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić podsetio je da je Grad Zrenjanin jedan od 13 gradova koji sa kompanijom NIS godinama sarađuje u projektu „Zajednici zajedno“.

   

  – Proteklih godina realizovali smo niz projekata, pre svega u oblasti sporta, rekreacije, školstva… Sada je pomoć usmerena zdravstvu. Lepo je videti dva nova sanitetska i dva nova putnička vozila za patronažnu službu, kao i deo nove opreme u stomatološkoj ambulanti i laboratoriji. Zahvalni smo kompaniji NIS na velikoj podršci – naglasio je Janjić.

   

  Ovom prilikom istaknuto je i da program „Zajednici zajedno“ kompanija NIS realizuje već 11 godina. Za to vreme podržala je više od 950 projekata, donacijama vrednim preko milijardu dinara. U Zrenjaninu je ostvareno 146 projekata vrednih više od 134 miliona dinara.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. „Zrenjanin jedan od glavnih partnera kompanije NIS“
   LEPO, KORISNO I, ZA SVAKU POHVALU,…ALI, TREBA NAPISATI, DA SE NE ZABORAVI, DA SU TO NOVCI OD TZV. „RUDNE RENTE“, KOJU „NIS“, MORA!, „PO ZAKONU R. SRBIJE“, SVAKE GODINE ( 3% OD PRIHODA SA NAFTNIH I GASNIH POLJA), DA ISPLATI ONOJ KATASTARSKOJ OPŠTINI, U KOJOJ SE, NAFTA I GAS I PROIZVODE!!!
   A, TO SU SELA, BOKA, ELEMIR, MELENCI, HETIN, BEGEJCI, BANATSKI DVOR I, NEŠTO MALO ZRENJANIN, DESNO OD PUTA ZA MELENCE, IZ PAR BUŠOTINA!
   „NIS“ TAČNO ZNA, KOLIKO VREDI PROIZVODNJA, NA SVAKOM POLJU, ALI, PARE SE NE ISPLAĆUJU GORE NAVEDENIM SELIMA, NEGO TO SVE „OPRIHODUJE“ Grad Zrenjanin, PA POSLE „ODBOR ZA NAFTNU RENTU“ TO RASPOREĐUJE, VALJDA, „PREMA ZASLUGAMA“!!!???
   NEKADA SU ČLANOVI TOG ODBORA, ZA SVOJ „RAD“, DOBIJALI PO 100 DM/MESEČNO!!!
   ZAKONODAVAC JE TU „NAFTNU RENTU“, NAMENUO TERENU, NA KOME SE NAFTA I GAS VADE, ALI SU TO „OPŠTINARI“ TO OKRENULI „NA SVOJ NAČIN“ A, NA ŠTETU SELA, U KOJIMA SE NAFTA I GAS VADE!!!
   KADA BI „SAVETI“ MESNIH ZAJEDNICA IMALI KVALIFIKOVANE, „JAKE“ LJUDE, DA POKRENU AKCIJU VRAĆANJA TIH SREDSTAVA, SELA BI ŽIVNULA I LEPŠE IZGLEDALA!!!
   POZDRAV I PREDLOG IZ ELEMIRA!

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin