• Dejan Milenković: Sjajan i za tastaturom, i na trenerskoj klupi, i za volanom

  Dejan Milenković je Zrenjanincima poznat kao novinar, košarkaški trener, a poslednjih sedam godina i kao pouzdan vozač AS taksija.   Dejan, inače, rođeni Boranin, pre dve decenije je, vođen košarkaškom loptom, postao naš sugrađanin. Za to vreme je grad zavoleo toliko da se sada smatra pravim pravcatim Zrenjanincem. Ponosan je na svoje južnjačko poreklo, truba […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dejan Milenković: Sjajan i za tastaturom, i na trenerskoj klupi, i za volanom

  Dejan Milenković je Zrenjanincima poznat kao novinar, košarkaški trener, a poslednjih sedam godina i kao pouzdan vozač AS taksija.

   

  Dejan, inače, rođeni Boranin, pre dve decenije je, vođen košarkaškom loptom, postao naš sugrađanin. Za to vreme je grad zavoleo toliko da se sada smatra pravim pravcatim Zrenjanincem. Ponosan je na svoje južnjačko poreklo, truba mu je uvek u srcu, ali i tamburica je našla svoje mesto.

   

  – Iz Bačke sam došao zbog angažmana u košarci, a onda me je život vodio svojim putevima. Novinarstvo je moja druga, ili prva velika ljubav, i vrlo brzo sam, po dolasku u Zrenjanin, počeo da radim kao novinar. Svojim najvećim životnim uspehom, ne računajući decu, smatram rad u gradskim medijima i neke tekstove i reportaže po kojima me i danas pamte Zrenjaninci. Pre svega, tu mislim na ono što sam radio kada su bile poplave u Jaši Tomiću, ili tekstove koje sam pisao o tragediji na Žabaljskom mostu, kada se autobus survao u Tisu. Napisao sam i bezbroj lepih reportaža, intervjua… Sve to čuvam u svojoj ličnoj arhivi i mislim da sam ostavio traga u zrenjaninskom novinarstvu – priča Dejan Milenković za portal zrenjaninski.com.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Ekskluzivno: Film o Tomi Zdravkoviću biće sniman i u Zrenjaninu! (Foto)

   

  Dejan je podjednako ponosan i na svoj angažman u košarci, a posebno na činjenicu da je njegovo ime našlo svoje mesto i u monografiji o zrenjaninskoj košarci.

   

  dejan milenković

   

  Svaki posao je shvatao kao izazov

   

  Poslednjih sedam godina Dejan je član udruženja AS taksi.

   

  – Nisam planirao da budem taksi vozač, ali sticajem okolnosti sam počeo da radim ovaj posao. Kao i sve u životu što sam radio, i ovaj sam posao shvatio kao izazov. Odlučio sam da se potrudim da i njemu budem najbolji – kaže Dejan.

   

  Posao taksiste je veoma odgovoran.

   

  – Mi smo deo javnog prevoza i naša je odgovornost ogromna. Naše putnike treba da prevezemo bezbedno u najkraćem mogućem roku. Vrlo često su nam putnici deca, starije osobe… Mi moramo našim putnicima da budemo dobri i pouzdani partneri, a oni treba da znaju da su sa nama sigurni i bezbedni. Takođe, moramo da budemo tačni, odgovorni, ljubazni, ali i diskretni. Naše udruženje se trudi da kvalitet drži na visokom nivou i da ga unapređuje. Zrenjaninci treba da budu sigurni da će, ukoliko pozovu 023 511 111, dobiti ono što zaslužuju. Svaki posao za mene je jednako važan. Radio sam ih mnogo u svom životu i prema svakome od njih ponašao sam se jednako. Kada ga radim, dajem sve od sebe. Mislim da to pamte i čitaoci i mladi košarkaši, a sada i putnici AS taksija – ističe Dejan Milenković.

   

  Dejan i sada, ponekad, žali za novinarstvom. Ipak, kaže, i novinarstvo mu je pomoglo da bude dobar taksista.

   

  – Kao gradski hroničar, prošao sam Zrenjanin pešice i kolima, uzduž i popreko. Znam svaku ulicu i uličicu, lokacije, objekte. Znam sva sela u okolini. Kad dobijem poziv, ne treba mi mnogo objašnjavanja gde treba da vozim. Stvarno mi je novinarstvo pomoglo da se u svom sadašnjem poslu lakše snađem – zaključuje naš sagovornik.

   

  dejan milenković

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. A svemu ovome što je naveo, Dejan je veliki drug i prijatelj. Nikada mu nije teško priskočiti u pomoć.

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Debata o značaju prava na udruživanje

  Građanski preokret, u saradnji s Beogradskom otvorenom školom, uz podršku Evropske unije, u subotu, 25. maja, organizuje u Zrenjaninu debatu o značaju prava na […]