• DA NAM SVIMA SLEDEĆI DANI PIVA BUDU JOŠ BOLJI

  ZRENJANIN – Kao i posle svake manifestacije, prvo se sumiraju rezultati a onda organizatori najave da pripreme za sledeću počinju – odmah. Tako je bilo i posle ovogodišnjih Dana piva.     No, posle ovogodišnje manifestacije, osim zadovoljstva organizatora opštim utiskom i finansijskim rezultatima, čuli su i neki drugačiji tonovi.   Po mišljenju mnogih posetilaca, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  DA NAM SVIMA SLEDEĆI DANI PIVA BUDU JOŠ BOLJI

  ZRENJANIN – Kao i posle svake manifestacije, prvo se sumiraju rezultati a onda organizatori najave da pripreme za sledeću počinju – odmah. Tako je bilo i posle ovogodišnjih Dana piva.

   

  dani-piva
  Foto: danipiva.rs

   

  No, posle ovogodišnje manifestacije, osim zadovoljstva organizatora opštim utiskom i finansijskim rezultatima, čuli su i neki drugačiji tonovi.

   

  Po mišljenju mnogih posetilaca, građana, zakupaca pa i samog gradonačelnika, problem ove godine zvao se – Žitni trg.

   

  Redakcija portala zrenjaninski.com zato objavljuje pismo jedne čitateljke, koje sigurno može da pomogne organizatorima u kom smeru da razmišljaju kad zaista počnu pripreme za narednu manifestaciju.

   

  dani piva
  Žitni trg za vreme Dana piva

   

  Poštovana redakcijo,

   

  Obraćam Vam se u nadi da ćete moje pismo objaviti na Vašem portalu, koji pratim iako nemam fejsbuk profil, i čije vesti i objave smatram proverenim i istinitim. Živim u Zrenjaninu šest godina, tačnije na samom Žitnom trgu, što mi pričinjava radost jer uživam u jednoj od mojih najdražih manifestacija, a to su Dani piva. Sve do ove godine je ovo i ličilo na neki festival druženja, dobre muzike, hrane, pića i zanimljivih rukotvorina. Sada se pretvorilo u diktaturu i apsolutizam pojedinih zrenjaninskih ugostitelja, koji se nisu utrkivali da bogatom i kvalitetnom ponudom privuku građane, već bahatom bukom koja je ometala izvođenje gostiju na bini na trgu, a da ne govorimo o nepoštovanju građana,koji ujutro treba da odu na posao a celu noć su uzaludno pokušavali da zaspu. Potražila sam pomoć kod Komunalne policije, koja me je slavodobitno obavestila da naši dragi “ugostitelji” imaju dozvolu da trešte do 3 sata ujutro. Ovakav stav našeg grada budi u nama, njegovim građanima veliki bes i ljutnju.

   

  Pitam se koja je svrha organizovanja bine – posebno ove na Žitnom trgu- i plaćanja raznih izvođača. Zašto grad ne omogući tim jadnim našim ugostiteljima da sedam dana ne gase blokove od zvučnika, ili možda da im omogući da nas isele ili podele neki opijat kako bi se svi uspavali i spavali toliko dugo koliko njima treba da zarade dovoljno novca, kako bi preživeli do narednih Dana piva.

   

  Ne zaboravite ja nisam protiv muzike i uživanja!!!!!

   

  Zar niko ne želi da se grad podigne na neki savremeniji nivo?

   

  Ne mogu da verujem i neću da verujem da sam nemoćna i usamljena u traženju zaštite svojih prava, ako je sve ovo uzalud, onda smo na opasnom tlu, tlu apsolutizma, strahovlade i beznađa.

  Hvala što ste bar pročitali ovo moje pismo!

   

  Ines Slijepčević

   

  Ko god je poslednjih dana avgusta i prvih dana septembra prolazio Žitnim trgom, zna o čemu naša čitateljka govori. I nije usamljena u tome.

  Ovom pismu dodajemo još samo jednu činjenicu: jedan od ugostiteljskih lokala sa kojim su građani imali najvše problema,  odmah nakon završetka manifestacije zatvorila je na 15 dana poreska inspekcija.

   

   

  I mnogi Zrenjaninci delili su na društvenim mrežama fotografiju uslikanu jutro posle završetka manifestacije na kojoj su nepotrošene lepinje bačene odmah pored ukrasne živice. Radnici “Čistoće” brzo su ovu sramotu počistili, ali slike i gorak ukus su ostali. 

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo