• BUVLJAK NA MALOJ PIJACI SVAKE SUBOTE SVE VEĆI

  ZRENJANIN – Iako nije ni blizu popularnog buvljaka na velikoj zrenjaninskoj pijaci, i ovaj na takozvanoj maloj pijaci ima svoje mušterije i kibicere.     I iz pijace u pijacu sve se više širi. Već je pomerio prodavce stočne hrane na trotoar. Ni ono što se prodaje na malom buvljaku ne razilikuje se mnogo od […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  BUVLJAK NA MALOJ PIJACI SVAKE SUBOTE SVE VEĆI

  ZRENJANIN – Iako nije ni blizu popularnog buvljaka na velikoj zrenjaninskoj pijaci, i ovaj na takozvanoj maloj pijaci ima svoje mušterije i kibicere.

   

  mala pijaca

   

  I iz pijace u pijacu sve se više širi. Već je pomerio prodavce stočne hrane na trotoar.

  Ni ono što se prodaje na malom buvljaku ne razilikuje se mnogo od robe na velikom.

   

  Odeća, što na gomilama na zemlji što okačena na vešalice, razliite starosti, čistoće i zemlje porekla. A cene – od 20 dinara nagore, ili ko se koliko iscenjka.

  Stare ploče, knjige, posuđe..

   

  mala pijaca

   

  Našu pažnju je privukao ovaj dečji krevetac. – Ručno rađen, kaže prodavac, prirodan materijal, dovoljno visok da dete ne ispadne, a još pride i igračke za uspavljivanje. Cena, sitnica- 100 evra. Istina, početna.

   

  Mnogi stanovnici ovog dela grada pre obaveznog subotnjeg pazara na zelenoj pijaci prošetaju buvljakom. To je sad došlo ko nekad šetnja korzoom. Ako pazare nešto, čist ćar a ako ne, nije ni važno.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Sve više mladih pati od bolova u leđima

  U većini zemalja oko 80 odsto stanovnika imalo je, bar jednom u životu, problem sa tegobama u leđima. To je veliki javno-zdravstveni problem i mlađih i starijih, a često je uzrok izostanka sa […]