• Besplatni pregledi u Domu zdravlja, gužve od ranog jutra! (Foto)

  Besplatni zdravstveni pregledi i predavanja organizovani su u zrenjaninskom Domu zdravlja „Dr Boško Vrebalov“, u okviru obeležavanja Svetskog dana zdravlja.   Građani su u nedelju, još pre 7 sati, počeli da se okupljaju pred ovom zdravstvenom ustanovom, a do 10 sati već je bilo pregledano preko 200 zainteresovanih. Pregledi su rađeni od 8 do 12 […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Besplatni pregledi u Domu zdravlja, gužve od ranog jutra! (Foto)

  Besplatni zdravstveni pregledi i predavanja organizovani su u zrenjaninskom Domu zdravlja „Dr Boško Vrebalov“, u okviru obeležavanja Svetskog dana zdravlja.

   

  Građani su u nedelju, još pre 7 sati, počeli da se okupljaju pred ovom zdravstvenom ustanovom, a do 10 sati već je bilo pregledano preko 200 zainteresovanih. Pregledi su rađeni od 8 do 12 časova u zgradi Stare specijalističke poliklinike. Bazar zdravlja sa mnoštvom besplatnih pregleda i predavanja bio je pun pogodak.

   

  – Građanima su mereni očni pritisak, krvni pritisak, šećer, holesterol, trigliceridi i određivan je indeks telesne mase. Interesovanje je bilo izuzetno, naročito kod merenja očnog pritiska, ali i kardiološkog pregleda i EKG. Ovo su veoma značajne akcije u pogledu zdravstvene preventive. Danas je potvrđen slogan o primarnoj zdravstvenoj zaštiti kao osnovu univerzalne pokrivenosti zdravstvenom zaštitom – kaže dr Gordana Đurić, v.d. direktora Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“.

   

  Ona ističe da su u jučerašnjoj akciji Doma zdravlja bile angažovane sve službe ove ustanove. Đurić je najavila da će sličnih akcija biti i ubuduće.

   

  U toku akcije zaposleni u Dispanzeru za žene razgovarali su sa zainteresovanima o značaju skrininga, deljen je i edukativni materijal. Organizovana su i predavanja u trajanju od po 30 minuta, i to sa temama „Značaj fizičke aktivnosti za zdravlje“, „Stimulacija rasta i razvoja“, „Psihofizičke pripreme za porođaj“ i „Masaža odojčadi“.

   

  Sve usluge pružane su besplatno.

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Sve više mladih pati od bolova u leđima

  U većini zemalja oko 80 odsto stanovnika imalo je, bar jednom u životu, problem sa tegobama u leđima. To je veliki javno-zdravstveni problem i mlađih i starijih, a često je uzrok izostanka sa […]