• FOTO: Međunarodna regata „Vode Vojvodine“ isplovila sa 250 regataša, a stiže i kod nas

  Međunarodna regata „Vode Vojvodine“, 14. po redu, isplovila je jutros iz Novog Sada.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  FOTO: Međunarodna regata „Vode Vojvodine“ isplovila sa 250 regataša, a stiže i kod nas
  Foto: Nenad Mihajlović

   

  Za devet dana plovidbe, Regata „Vode Vojvodine“ će preći maršrutu od 320 kilometara po vojvođanskim rekama i kanalima, navodi se u saopštenju dostavljenom redakciji portala zrenjaninski.com.

   

  Ove godine ploviće se na relaciji Novi Sad – Babatovo – Bečej – Srbobran – Ruski Krstur – Karavukovo – Bačka Palanka, a povratak je 29. juna u Novi Sad, kada će se na novosadskom Štrandu obeležiti kraj regate i Međunarodni dan Dunava. 

   

  Ovogodišnja Regata „Vode Vojvodine“ broji 90 plovila i oko 250 regataša, od kojih je 50 dece, a u plovidbi učestvuju i posade iz Austrije, Hrvatske i Slovenije.

   

  PROČITAJTE JOŠ: U dokumentu koji je na ranom javnom uvidu spominje se izgradnja letilišta kod Zrenjanina

   

  – Regata se organizuje u cilju promocije plovidbe i nautičkog turizma Vojvodine. Ove godine akcenat je stavljen na promociju ribolovnih voda i ribolova. Svi učesnici regate na poklon će dobiti štap za pecanje, a u ovom sportu oprobaće se i deca i odrasli na takmičenju koje će biti održano 25. juna u Srbobranu, na novoizgrađenim pecaroškim mestima. U cilju promocije ribarstva i očuvanja ribljeg fonda i ovogodišnji logo Regate „Vode Vojvodine“ osmišljen je u tu svrhu. JVP „Vode Vojvodine“ je, nakon raspisanog konkursa za studente grafičkog dizajna sa Fakulteta tehničkih nauka, nagradilo pobednički logo sa 120.000 dinara – izjavila je izvršna direktorka JVP „Vode Vojvodine“ Danka Vasiljević.

   

  međunarodna regata vode vojvodine
  Foto: Nenad Mihajlović

   

  Kako je navela, regata ima i značajan humanitarni karakter, te će se tokom trajanja devetodnevne plovidbe sakupljati plastični čepovi. Ove godine će se od prikupljenih sredstava, u saradnji sa Udruženjem „Čepom do osmeha“, kupiti pomagalo – Grillo dečja hodalica za četrnaestogodišnju devojčicu iz Futoga.

   

  – Zahvalio bih se svim opštinama sa kojima imamo saradnju. Male sredine nas izuzetno lepo dočekuju svake godine, a nama je na ponos što su sva ta mesta koja žive uz kanal lepa i uređena, što samo znači da naše preduzeće koje održava preko 20.000 kanalske mreže dobro obavlja svoj posao. Mi svake godine uredimo po jednu dodatnu obalu uz naselje na putanji na kojoj prolazi regata i tako ćemo nastaviti i u narednom periodu – izjavio je predstavnik Radne grupe za organizaciju regate Milan Njegomir.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Regata se završava 29. juna u Novom Sadu, kada će biti obeležen Međunarodni dan Dunava na Štrandu, uz koncert novosadske grupe Amajlija, program za decu, vožnju čamcima i vatromet.

   

  međunarodna regata vode vojvodine
  Foto: Nenad Mihajlović

   

  međunarodna regata vode vojvodine
  Foto: Nenad Mihajlović

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina