• Zlatko ostao bez porodične imovine u požaru, sad mu je potrebna pomoć

  Zlatko Abelovski iz Belog Blata ostao je bez porodične imovine u požaru koji je izbio 8. oktobra.   Požar je buknuo u središnjem delu kuće i brzo se proširio na ostale delove objekta. Pripadnici mesnog dobrovoljnog vatrogasnog društva brzo su reagovali, takođe su pristigli i vatrogasci iz Zrenjanina, ali je vatrena stihija uzela svoj danak. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zlatko ostao bez porodične imovine u požaru, sad mu je potrebna pomoć

  Zlatko Abelovski iz Belog Blata ostao je bez porodične imovine u požaru koji je izbio 8. oktobra.

   

  Požar je buknuo u središnjem delu kuće i brzo se proširio na ostale delove objekta. Pripadnici mesnog dobrovoljnog vatrogasnog društva brzo su reagovali, takođe su pristigli i vatrogasci iz Zrenjanina, ali je vatrena stihija uzela svoj danak. Sve ono što je vredni Zlatko godinama sticao, štedeo i ulagao u kućnu infrastrukturu, posebno u alat, požar je uništio.

   

  – Meštani Belog Blata Zlatka znaju kao marljivog i mirnog mladog čoveka. Ostao je rano bez oca, a ne tako davno i bez starijeg brata. Teški životni trenuci ipak ga nisu pokolebali u nameri da osnaži svoje domaćinstvo, da napreduje i da se priprema za formiranje sopstvene porodice. I sada, pred ovako ozbiljnim životnim iskušenjima, Zlatko ne gubi nadu. Veruje da će uspeti da se podigne i ne klone duhom – ističe penzionisani direktor beloblatske škole Milan Nedeljkov, koji je pokrenuo akciju pomoći Abelovskom.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Posle 18 godina borbe: Carska bara dobila novog upravljača

   

  izgorela kuća u belom blatu
  Foto: Milan Nedeljkov

   

  Neophodna solidarnost zajednice

   

  Nedeljkov napominje da je u ovom trenutku neophodna solidarnost zajednice. Zlatko planira da devastirani deo kuće obnavlja postepeno, ali opremu i sredstva za rad neće moći da obnovi u dogledno vreme.

   

  – Skroman, nenametljiv, uvek spreman da pomogne drugima, a sada i sam u problemima, Zlatko se i dalje ne žali. Dostojanstveno se nosi sa sopstvenim usudom verujući u bolje sutra. No, znamo da se bez pomoći drugih ljudi ovako neprijatni i nemili događaji teško prevazilaze. A našem Zlatku bi i te kako značila ta pomoć, da obnovi svoju kuću i pokućstvo i da povrati osmeh – napominje Nedeljkov.

   

  On dodaje da ta pomoć može da se ogleda u građevinskom materijalu ili, pak, u novčanom prilogu. I ne moraju to biti velika sredstva.

   

  – I ono malo, pa i najmanje, kada je od srca i u nevolji, značajno je kao nešto najveće i najvrednije – dodaje Nedeljkov.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Svi zainteresovani koji žele da pomognu Zlatku mogu da se jave na sledeće brojeve telefona:

   

  069 199 48 16 (Viktor Nečov)

  063 809 17 70 (Milan Nedeljkov)

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin