• Železnička stanica u Tomaševcu trebalo bi da dobije novo ruho (Foto)

  „Infrastruktura železnice Srbije“ raspisala je prošle nedelje tender za izradu tehničke dokumentacije i nadzor nad radovima na rekonstrukciji i sanaciji 55 železničkih stanica i objekata širom Srbije. Na spisku železničkih stanica i staničnih zgrada, čija je rekonstrukcija planirana, nalazi se i ona u Tomaševcu, na području grada Zrenjanina.   PROČITAJTE JOŠ: Najavljena obustava saobraćaja zbog […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Železnička stanica u Tomaševcu trebalo bi da dobije novo ruho (Foto)

  „Infrastruktura železnice Srbije“ raspisala je prošle nedelje tender za izradu tehničke dokumentacije i nadzor nad radovima na rekonstrukciji i sanaciji 55 železničkih stanica i objekata širom Srbije. Na spisku železničkih stanica i staničnih zgrada, čija je rekonstrukcija planirana, nalazi se i ona u Tomaševcu, na području grada Zrenjanina.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Najavljena obustava saobraćaja zbog ispitivanja konstrukcije mosta

   

  Tomaševčani su se obradovali ovoj vesti. Istina je da u ovom momentu putnički vozovi ne prolaze kroz Tomaševac. Međutim, već i sama informacija da će seoska železnička stanica dobiti novo ruho, budi nadu da će se zvižduk voza možda nekada ponovo čuti u ovom banatskom selu.

   

  Tomaševčanima, ali i meštanima okolnih sela, voz je svojevremeno bio omiljeno sredstvo prevoza do Beograda. I najjeftinije.

   

   

  Inače, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je za uređenje 55 železničkih stanica i staničnih zgrada u ovoj godini obezbedilo 360 miliona dinara namenskih sredstava. Od toga, 30 miliona je opredeljeno za izradu tehničke dokumentacije i nadzor nad radovima. Preostalih 330 miliona dinara je obezbeđeno za izvođenje radova na sanaciji i rekonstrukciji staničnih objekata.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Planiranim radovima obuhvaćena je zamena stolarije, obnova fasada, zamena krovova, nameštaja, sanacija nadstrešnica i uređenje prostora oko staničnih zgrada, kao i zamena instalacija. U planu je i toplifikacija gde to bude potrebno.

   

  železnička stanica u tomaševcu

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat