• Zastarela dokumentacija, pa će da se inovira za 3,6 miliona: A od postrojenja još uvek ništa

  Grupa izvođača iz Novog Sada i Kikinde dobila je u postupku javne nabavke posao inovacije projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju objekta za preradu vode za piće na vodozahvatu u Žitištu, saznaje portal zrenjaninski.com.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zastarela dokumentacija, pa će da se inovira za 3,6 miliona: A od postrojenja još uvek ništa
  Foto: zrenjaninski.com

   

  Posao vredan blizu 3,6 miliona dinara sa PDV dobila je grupa ponuđača koju čine novosadske firme „WPI“ i „AG Institut“, i kikindsko preduzeće „Enviro Tech“.

   

  U obrazloženju kojim je objašnjena potreba inovacije projekta piše da je Opština Žitište u periodu 2019 – 2020. godine uradila projektno-tehničku dokumentaciju za potrebe izgradnje postrojenja za preradu vode.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Obilaznica oko Orlovata: Znate li na koliko je projektovana širina buduće saobraćajnice?

   

  „S obzirom na to da se od tada umnogome izmenilo svetsko tržište roba, te da je pred dobavljačim značajan izazov po pitanju logistike, i kako dobra predviđena prethodnim projektom više nisu lako dobavljiva ili im je cena znatno uvećana, Opština Žitište se odlučila za inovaciju postojeće projektno-tehničke dokumentacije iz aspekta predviđene tehnologije i dobara koja su predviđena za ugradnju“, piše u obrazloženju.

   

  Izgradnja postrojenja za preradu pijaće vode, inače, najavljena je kao kapitalni projekat za opštinu Žitište početkom 2021. odnosno uvrštena je u budžet za tu godinu. Za izgradnju je planirano 140 miliona dinara.

   

  Istina, opštinsko rukovodstvo tada se u izvesnom smislu ogradilo i istaklo da izgradnja postrojenja na vodozahvatu zavisi od finansijske podrške drugih nivoa vlasti, pošto je za ovu malu srednjobanatsku opštinu to preveliki zalogaj.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Počinje velika akcija: Tretmani protiv krpelja u 29 vojvođanskih opština

   

  Tada je rečeno i da je projekat pripremljen i da on predviđa gradnju postrojenja zamašnog kapaciteta, koje može da zadovolji potrebe naselja od 12.000 žitelja.

   

  Za tri godine desilo se samo to da projektno-tehnička dokumentacija zastari, pa će se sada inovirati za skoro 3,6 miliona dinara.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 2

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat