• Zamenjena rasveta, nastavlja se izgradnja kanalizacione mreže u Lazarevu

  Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, posetio je Lazarevo i tom prilikom je obišao sportski centar i vatrogasni dom u tom selu.   U Lazarevu je uređen košarkaški teren, na kojem je postavljena tartan podloga, i to je samo jedna od investicija realizovanih u prethodnom periodu. Zamenjena je i kompletna javna rasveta, sređen je i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Zamenjena rasveta, nastavlja se izgradnja kanalizacione mreže u Lazarevu

  Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, posetio je Lazarevo i tom prilikom je obišao sportski centar i vatrogasni dom u tom selu.

   

  U Lazarevu je uređen košarkaški teren, na kojem je postavljena tartan podloga, i to je samo jedna od investicija realizovanih u prethodnom periodu. Zamenjena je i kompletna javna rasveta, sređen je i popločan centar sela, uređuje se sala za borilačke sportove…

   

  Pročitajte još: Rekonstruisan još jedan sportski teren, obišao ga rukometaš Vlada Mandić

   

  – Više puta sam ponovio da sređujemo centar i periferiju grada, ali da brinemo i o 22 naseljena mesta. Lazarevo je jedno od retkih mesta koje danas ima i samodoprinos. To znači da su građani udružili svoj novac da bi komunalno opremili selo i pomogli sportskim klubovima. Naš doprinos u tome je lepo košarkaško igralište sa tartanom i dva koša. Ono je uređeno na radost mladih i sjajnih košarkaša iz Lazareva, ali i druge omladine – kazao je Janjić.

   

  lazarevo

   

  Gradonačelnik je najavio da već krajem ove nedelje u selo stižu mašine u sklopu nastavka gradnje fekalne kanalizacije. U okviru tih radova biće izgrađene i dve crpne stanice.

   

  – Još pet miliona dinara je izdvojeno za nastavak izgradnje kanalizacione mreže. To je jedan od najvećih projekata na području grada. U narednom periodu ćemo u sva 22 sela ili završiti ili započeti gradnju fekalne kanalizacije – napomenuo je Janjić.

   

  On je podsetio da je u Lazarevu, kao i u drugim selima, zamenjena kompletna javna rasveta. Meštani sada imaju novu natrijumsku rasvetu u svojim ulicama.

   

  – Jedan od velikih projekata koji će Grad Zrenjanin finansirati uz pomoć Pokrajine jeste i izgradnja sportske sale u Lazarevu – najavio je gradonačenik Janjić.

   

  lazarevo

   

  Lazarevo je jedno od sela koje ima i samodoprinos

   

  Predsednik Saveta MZ Lazarevo Radovan Tihomirović istakao je da su gradilišta u Lazarevu bila aktivna u prethodnom periodu. On se zahvalio zrenjaninskoj lokalnoj samoupravi i gradonačelniku Čedomir Janjiću na novom košarkaškom terenu, ali i na drugim projektima realizovanim u ovoj sredini.

   

  – Prethodnih meseci smo popločavali centar sela behaton pločom, i urađeno je oko 500 kvadrata prostora. Iz samodoprinosa završavamo uređenje sale za borilačke sportove, a nadamo se da ćemo ove godine završiti i crkvu, odnosno podići dva zvonika. Obezbeđena su za te namene sredstva od Republike, Grada, Mesne zajednice i građanstva. Takođe, imamo obećanje gradskih čelnika da ćemo nastaviti i sa radovima na kanalizaciji, što će posebno obradovati sve meštane – naglasio je Tihomirović.

   

  Zajedno sa gradonačelnikom Janjićem, u poseti Lazarevu bili su i njegov zamenik Saša Santovac i pomoćnici Simo Salapura i Dragan Ćapin.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. Vidite ih kako su divni i krasni. U sve se razumeju, samo nikako da nam obezbede zdravu vodu i obilaznicu! O tome ćute ko mule pošto građani to ne smeju da znaju a svi dobro vide i čuju!

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat