• Za uređenje kanalske mreže dodatnih 600 miliona dinara

  Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“ objavilo je da je ove godine za uređenje kanalske mreže u Vojvodini predviđeno dodatnih 600 miliona dinara.   Ova sredstva obezbeđena su kroz program sufinansiranja radova u kom učestvuju Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, „Vode Vojvodine“ i lokalne samouprave.   PROČITAJTE JOŠ: Građani od sada mogu da konkurišu […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Za uređenje kanalske mreže dodatnih 600 miliona dinara

  Javno vodoprivredno preduzeće „Vode Vojvodine“ objavilo je da je ove godine za uređenje kanalske mreže u Vojvodini predviđeno dodatnih 600 miliona dinara.

   

  Ova sredstva obezbeđena su kroz program sufinansiranja radova u kom učestvuju Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, „Vode Vojvodine“ i lokalne samouprave.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Građani od sada mogu da konkurišu za sredstva za nabavku bicikala

   

  Za sada je predviđeno ulaganje u 31 lokalnu samoupravu, od kojih se četiri nalaze na području srednjeg Banata. Kako je najavljeno, uređenje kanalske mreže planirano je na području grada Zrenjanina i opština Novi Bečej, Sečanj i Nova Crnja.

   

  Radovi bi trebalo da počnu tokom septembra, prema prioritetima koje su definisale opštine.

   

  „Ovo su dodatna sredstva za radove kojima se poboljšava funkcionalnost sistema za odvodnjavanje i sprečava zadržavanje vode na poljoprivrednom zemljištu. To je od izuzetne važnosti za uspešne prinose“, kažu u JVP „Vode Vojvodine“.

   

  Ovo preduzeće se, inače, stara o gotovo 22.000 kilometara meliorativnih kanala. Ti kanali, zajedno sa crpnim stanicama, ustavama i drugim hidrotehničkim objektima, čine sisteme za odvodnjavanje u pokrajini.

   

  U zavisnosti od količine padavina, gustine kanalske mreže, te sastava i načina obrade zemljišta, suvišna voda sa njiva najpre stiže do manjih kanala, zatim i do većih, pa do crpnih stanica, Hidrosistema DTD i velikih vodotoka koji su glavni odvodnici.

   

  Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Upravo zbog toga, za Vojvodinu je presudno održavanje kanalske mreže koja utiče ne samo na privredu, već i na svakodnevni život građana.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat