• VIŠE OD PEDESET IZLAGAČA NA OVOGODIŠNJEM POLJO – FESTU

  NOVI SAD, NOVI BEČEJ – Tradicionalni, peti po redu Poljo-fest, koji se održava u Novom Bečeju, u okviru manifestacije „Velikogospojinski dani – Gospojina 2017“, od 24. do 27. avgusta, predstavljen je na konferenciji za medije održanoj u Privrednoj komori Vojvodine.     O podršci koju će Poljo-festu i ove godine pružiti Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  VIŠE OD PEDESET IZLAGAČA NA OVOGODIŠNJEM POLJO – FESTU

  NOVI SAD, NOVI BEČEJ – Tradicionalni, peti po redu Poljo-fest, koji se održava u Novom Bečeju, u okviru manifestacije „Velikogospojinski dani – Gospojina 2017“, od 24. do 27. avgusta, predstavljen je na konferenciji za medije održanoj u Privrednoj komori Vojvodine.

   

  sajam poljo

   

  O podršci koju će Poljo-festu i ove godine pružiti Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, govorio je pokrajinski sekretar Vuk Radojević, koji je istakao da ta manifestacija prevazilazi interes i značaj lokalne samouprave, te da je regionalnog karaktera.

   

  Radojević je napomenuo da je Pokrajinski sekretarijat  za poljoprivredu ove godine izdvojio tri puta više sredstava u odnosu na prošlu godinu, za organizovanje tradicionalnih manifestacija koje promovišu poljoprivredu i razvoj sela.

   

  – Finansijski to nisu značajna sredstva, ali su od ogromnog značaja za promovisanje lokalnih tradicionalnih vrednosti – istakao je Radojević, napomenuvši da su pristigli zahtevi za podršku oko 300 manifestacija.

   

  Među podržanim manifestacijama jeste ovogodišnji Poljo-fest, za koji je, kako je Radojević naveo, ove godine opredeljeno dvostruko više sredstva nego prošle godine, oko 600.000 dinara.

   

  – Ova manifestacija ima višestruki značaj, jer je pored izložbe mehanizacije, predstavljanja proizvođača semenske robe i sredstva za zaštitu bilja, od ogromnog značaja svakako i organizacija panel diskusija, gde će se na jednom mestu okupiti predstavnici republičke, pokrajinske i lokalne vlasti, koji će izneti određene smernice u merama agrarne politike – rekao je Radojević, dodajući da „Velikogospojinski dani“, prema procenama, okupljaju preko 200.000 posetilaca, što je dobra prilika da posete i Poljo-fest i pogledaju ponudu u poljoprivredi.

   

  O ovogodišnjem Poljo-festu govorio je predsednik Organizacionog odbora Matija Kovač, koji je naglasio da će ta najveća letnja poljoprivredna manifestacija okupiti više od 50 izlagača. Kovač se zahvalio na podršci Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu, koji je prepoznao napore organizatora Poljo-festa u promociji poljoprivrednog znanja, kao i opštini Novi Bečej, Zadružnom savezu Vojvodine i Privrednoj komori  Vojvodine.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat