• Više od 100 miliona dinara uloženo u razne projekte u Melencima

  Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić kazao je tokom jučerašnje posete Melencima da je u proteklom periodu u projekte u ovom selu uloženo više od 100 miliona dinara. Kako je dodao, Melenci su najbolji primer odnosa Gradske uprave prema selima i težnje lokalne vlasti da ravnomerno uređuje i grad i okolna mesta.   – Ulagano je u […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Više od 100 miliona dinara uloženo u razne projekte u Melencima

  Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić kazao je tokom jučerašnje posete Melencima da je u proteklom periodu u projekte u ovom selu uloženo više od 100 miliona dinara. Kako je dodao, Melenci su najbolji primer odnosa Gradske uprave prema selima i težnje lokalne vlasti da ravnomerno uređuje i grad i okolna mesta.

   

  – Ulagano je u banju, u stadion, vrtić i školu. Renovirani su trg u centru sela i zgrada mesne zajednice. Rekonstruiše se Bibićeva kuća. Uspeli smo ovde, kao i u svakom selu i u celom gradu, da rekonstruišemo kompletnu uličnu rasvetu – rekao je gradonačelnik Janjić.

   

  Pročitajte još: U toku radovi na asfaltiranju ulice Đure Jakšića u Aradcu

   

  On je sa saradnicima posetio Banju „Rusanda“ i stadion Fudbalskog kluba Rusanda, koji je rekonstruisan sredstvima Ministarstva omladine i sporta u iznosu od 27 miliona dinara. Obišao je i Bibićevu kuću u centru Melenaca. U pitanju je spomenik kulture u čiju obnovu Ministarstvo kulture ulaže 19,5 miliona dinara.

   

  Gradonačelnik je posetio i Osnovnu školu „Dr Boško Vrebalov“, gde je Grad Zrenjanin uložio oko četiri miliona dinara u rekonstrukciju školskog dvorišta. U saradnji sa Kabinetom ministarke bez portfelja za populacionu politiku opremljen je prostor u vrtiću za boravak dece mlađeg uzrasta.

   

  gradonačelnik u poseti melencima

   

  Veselin Frajić: Dobra saradnja lokalne samouprave sa Melencima

   

  Predsednik Saveta MZ Melenci Veselin Frajić istakao je dobru saradnju s lokalnom samoupravom, Pokrajinom i Republikom, odakle stižu značajna sredstva za različite projekte u selu.

   

  – Osim pobrojanih, rešavamo i infrastrukturne probleme, kao što je vodosnabdevanje. Rekonstruisali smo i školsko dvorište, a uređena je i ulična rasveta – naveo je Frajić.

   

  Direktorka škole „Dr Boško Vrebalov“ Natalija Makivić takođe je istakla odličnu saradnju s Gradom Zrenjanin. Ona je rekla da su u školi u protekle dve godine realizovane investicije kakvih nije bilo u protekle tri decenije.

   

  – Sredstvima iz projekata obnovili smo školski nameštaj, opremili smo novi prostor i dodatnu učionicu u okviru vrtića. Nabavili smo i ekološka didaktička sredstva. Od ove godine imamo u vrtiću sedam grupa – dve sa decom od 3 do 5 godina, dve mešovite grupe sa celodnevnim boravkom i tri grupe predškolaca. To je ukupno oko 150 dece. Školu, inače, pohađa 520 učenika – rekla je direktorka Makivić.

   

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat