• Veliko prolećno čišćenje Novog Bečeja

  Žele najčistiju opštinu

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp

  NOVI BEČEJ – Opština Novi Bečej najavila je da će organizovati veliko prolećno čiščenje, na kojem će biti angažovana komunalna preduzeća, lovci, poljoprivrednici. Kako je rečeno, planirano je da se u tu akciju uključe i građani.

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  Zamenik predsednika opštine Novi Bečej Matija Kovač istakao je u izjavi za portal Zrenjaninski da je u toku podizanje vetrozaštitnog pojasa, te da će jedan deo tog posla biti završen u toku proleća, dok je drugi predviđen za jesen.

  „Druga stvar koju planiramo, i za koju će nam biti potrebna podrška i pomoć naših sugrađana, jeste veliko prolećno čišćenje opštine Novi Bečej. Ova akcija je podeljena u nekoliko faza. Prva faza je čišćenje samog naselja i oboda, tu računamo na veliku pomoć dece iz škole i verujemo da će biti dobar odziv. Sa druge strane komunalna preduzeća i lovci očistiće putne pravce u opštini Novi Bečej, na državnim putevima i na prugama“, objasnio je Kovač.

  Zamenik predsednika opštine Novi Bečej dodao je da je to ono što ljudi koji putuju kroz opštinu vide kao njeno ogledalo i lice.

  Prema njegovoj oceni, najobimniji i najteži posao biti čišćenje samog atara, poljoprivrednih površina, kanalskih mreža u ataru koje sadrže velike količine džakova i drugog otpada.

  „Dogovorili smo se sa predstavnicima poljoprivrednog sektora da angažujemo lovce i poljoprivrednike, koji imaju svesti o životnoj sredini, da očiste atar, koji je zaista ogroman, i oslobode ga od otpada. Krajem maja planiramo završetak akcije. Možemo slobodno da kažemo da je opština Novi Bečej možda i najčistija opština u Srbiji, a kruna ovoga bi trebalo da budu table, koje će biti postavljene na ulazima u našu opštinu, i koje će obaveštavati putnike da ulaze u najčistiju opštinu“, najavio je Kovač.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat