• Uskrs u beloblatskoj školi

  Đaci oslikavali uskršnja jaja

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Učenici škole u Belom Blatu
  Učenici škole u Belom Blatu

  BELO BLATO – U Osnovnoj školi „Bratstvo jedinstvo“ u Belom Blatu nedelja na izmaku bila je veoma dinamična. Pored redovnih školskih aktivnosti i takmičenja, učenici su imali i jedan poseban zadatak – oslikavanje uskršnjih jaja. Značaj Uskrsa i njegova simbolika bile su teme o kojima su nastavnici i veroučitelji razgovarali sa decom.

  – Prilikom oslikavanja uskršnjih jaja svaki đak je mogao da iskaže svu lepotu dečjeg stvaralaštva. Učenici od prvog do četvrtog razreda bili su veoma zainteresovani za ovu aktivnost, tako da žiriju, odnosno članovima Učeničkog parlamenta, nije bilo lako da ocene koja uskršnja jaja su bila najkreativnija. Ipak, kao što i u životu biva, neko je za nijansu bio bolji, te su i pobednici odlučeni nakon ozbiljnog „sudijskog“ rada – kaže za portal „Zrenjaninski“ direktor beloblatske škole Milan Nedeljkov.

  Za najkreativnije učesnike proglašeni su Beatris Lenart (prvi razred), Stefanija Lenart (drugi), Kristijan Đuriček (treći) i Filip Požar (četvrti razred), dok je u predškolskom uzrastu jaje najlepše oslikala Leona Hanjik. Njima su, prilikom proglašenja pobednika, uručene diplome i simbolične nagrade.

  Mališani su bili veoma kreativni
  Mališani su bili veoma kreativni

  REDAKCIJA PORTALA „ZRENJANINSKI“ ČESTITA USKRS SVIMA KOJI GA SLAVE PO GREGORIJANSKOM KALENDARU!

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat