• Uručeni ključevi stanova izbeglicama iz BiH i Hrvatske u Novoj Crnji

  Komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije Nataša Stanisavljević i predsednik opštine Nova Crnja Vladimir Brakus uručili su ključeve stanova namenjenih izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske na teritoriji ove srednjobanatske opštine.   Stanisavljević je na sastanku, tokom kojeg je razgovarano o planu za dalje zbrinjavanje izbegličkih porodica, izrazila zahvalnost Brakusu na […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Uručeni ključevi stanova izbeglicama iz BiH i Hrvatske u Novoj Crnji

  Komesarka za izbeglice i migracije Republike Srbije Nataša Stanisavljević i predsednik opštine Nova Crnja Vladimir Brakus uručili su ključeve stanova namenjenih izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske na teritoriji ove srednjobanatske opštine.

   

  Stanisavljević je na sastanku, tokom kojeg je razgovarano o planu za dalje zbrinjavanje izbegličkih porodica, izrazila zahvalnost Brakusu na svemu što je opština u prethodnom periodu uradila kada je u pitanju rešavanje stambenog pitanja izbeglih i interno raseljenih lica.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Žene iz Boke bebama spremile poklone izrađene od prirodne vune

   

  Ona je ujedno najavila da će Komesarijat nastaviti sa ovim aktivnostima. Precizirala je i da je, kada je reč o Novoj Crnji, do sada dodeljeno 55 stambenih rešenja za najugroženije izbegličke porodice. Za ovu godinu je obezbeđeno osam miliona dinara za dodelu građevinskog materijala, seoskih domaćinstava, dohodovnih aktivnosti i ekonomskog osnaživanja.

   

  – Naš zadatak je da ostanemo uz izbegla i interno raseljena lica i da im obezbedimo rešavanje stambenog pitanja. Za ovo nam je potrebna podrška predstavnika lokalnih samouprava i međunarodnih organizacija. Podršku Vlade Srbije već imamo – rekla je Stanisavljević.

   

  Ona je u Novoj Crnji obišla i korisničku porodicu koja je dobila seosko domaćinstvo i tom prilikom istakla da su sigurnost i mir koje vidi na licima porodica koje su dobile krov nad glavom motivacija da nastave da pomažu svima kojima je to potrebno.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Komesarijat za izbeglice i migracije je u ovoj godini dodelio ukupno 555 stanova u Srbiji.

   

  https://www.zrenjaninski.com/region/porez-na-imovinu-utvrdjene-prosecne-cene-nepokretnosti-u-opstini-zitiste-za-2024/

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat