• Porez na imovinu: Utvrđene prosečne cene nepokretnosti u opštini Žitište za 2024.

  Opštinsko veće Žitišta donelo je odluku o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti radi naplate poreza na imovinu za narednu godinu.   Na teritoriji opštine Žitište određene su tri zone za utvrđivanje poreza na imovinu, u zavisnosti od komunalne opremljenosti i opremljenosti javnim objektima, saobraćajne povezanosti sa centralnim delovima opštine, odnosno sa radnim zonama i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Porez na imovinu: Utvrđene prosečne cene nepokretnosti u opštini Žitište za 2024.

  Opštinsko veće Žitišta donelo je odluku o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra nepokretnosti radi naplate poreza na imovinu za narednu godinu.

   

  Na teritoriji opštine Žitište određene su tri zone za utvrđivanje poreza na imovinu, u zavisnosti od komunalne opremljenosti i opremljenosti javnim objektima, saobraćajne povezanosti sa centralnim delovima opštine, odnosno sa radnim zonama i drugim sadržajima u naselju. U tom kontekstu, prva zona je najopremljenija.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Dva nova konkursa za POSAO: Sad je prilika da se prijavite

   

  Za poljoprivredno i šumsko zemljište je određeno šest klasa na osnovu njegovog kvaliteta.

   

  Prosečna cena građevinskog zemljišta za utvrđivanje poreza na imovinu za 2024. godinu za sve tri zone je ista. Ona iznosi 105 dinara po kvadratnom metru. Ista cena važi i za stanove i ona je 17.808 dinara po kvadratnom metru. Kada je reč o kućama, prosečna cena kvadrata u prvoj zoni je 18.033 dinara, u drugoj 8.336 a u trećoj 6.417 dinara.

   

  Ovom odlukom obuhvaćene su i poslovne zgrade i drugi objekti koji služe za obavljanje delatnosti. Prosečna cena kvadrata za ove nepokretnosti ista je u sve tri zone i iznosi 9.914 dinara po kvadratu. Takođe, i za garaže i pomoćne zone važi ista cena od 4.753 dinara.

   

  Prosečna cena poljoprivrednog i šumskog zemljišta, za utvrđivanje poreza na imovinu za iduću godinu, za prvu klasu iznosi 104 dinara po kvadratu, za drugu 101 dinar, treću 88, četvrtu 71, petu 66 i šestu 56 dinara po metru kvadratnom.

   

  Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

   

  Ova odluka je stupila na snagu danom objavljivanja u Službenom listu Opštine Žitište, a primenjivaće se od 1. januara 2024. godine.

   

  https://www.zrenjaninski.com/region/paviljoni-u-banji-rusanda-da-budu-proglaseni-za-kulturno-dobro/

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat