• Uređenje kanalske mreže u Banatu vredno gotovo 270 miliona dinara

  Uređenje kanalske mreže i saniranje vodoprivrednih objekata u Vojvodini, u okviru ovogodišnjeg programa sufinansiranja Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivedu i šumarstvo, vredno je oko 630 miliona dinara, saopštilo je JVP „Vode Vojvodine“.   Nosioci ovih radova biće „Vode Vojvodine“ i lokalne samouprave. Zahvaljujući ovim ulaganjima na području Vojvodine biće uređeno oko 1.200 kilometara kanala i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Uređenje kanalske mreže u Banatu vredno gotovo 270 miliona dinara

  Uređenje kanalske mreže i saniranje vodoprivrednih objekata u Vojvodini, u okviru ovogodišnjeg programa sufinansiranja Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivedu i šumarstvo, vredno je oko 630 miliona dinara, saopštilo je JVP „Vode Vojvodine“.

   

  Nosioci ovih radova biće „Vode Vojvodine“ i lokalne samouprave. Zahvaljujući ovim ulaganjima na području Vojvodine biće uređeno oko 1.200 kilometara kanala i sanirano 126 vodoprivrednih objekata.

   

  Na ovaj način će se na teritoriji 37 vojvođanskih gradova i opština poboljšati funkcionalnost sistema za odvodnjavanje. Takođe, biće sprečeno zadržavanje vode na poljoprivrednom zemljištu.

   

  Ulaganja u kanalsku mrežu u Banatu, iz ovogodišnjeg programa sufinansiranja Pokrajinskog sekretarijata, JVP „Vode Vojvodine“ i lokalnih samouprava, iznose oko 270 miliona dinara.

   

  PROČITAJTE JOŠ: Ozbiljna pretnja ribljem fondu: Pojedinci ne biraju sredstva u krivolovu

   

  „Ugovori su sklopljeni sa 14 lokalnih samouprava na teritoriji Banata. Najviše novca biće uloženo u radove na teritoriji Grada Zrenjanina, i to skoro 43 miliona dinara“, rečeno je portalu zrenjaninski.com u „Vodama Vojvodine“.

   

  Sledeći po vrednosti radova su gradovi Kikinda i Pančevo sa po skoro 34 miliona dinara. U Čoki će radovi koštati skoro 26 miliona. U Novom Kneževcu, Sečnju, Plandištu, Vršcu i Beloj Crkvi će biti uloženo po oko 17 miliona dinara. U kanalsku mrežu u Kovačici će se uložiti oko 15,5 miliona, u Novom Bečeju oko 10, a Novoj Crnji i Alibunaru po 8,5. Najmanje novca planirano je za Kovin, oko 4 miliona dinara.

   

  Radovi će se izvoditi na ukupno oko 728 kilometara kanalske mreže. Izvođači će biti vodoprivredna preduzeća „Gornji Banat“ iz Kikinde, „Srednji Banat“ iz Zrenjanina, „Južni Banat“ iz Vršca, „Tamiš – Dunav“ iz Pančeva, „Podunavlje“ iz Kovina i „Ušće“ iz Bele Crkve.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat