• Tradicionalna „Pitijada“ biće održana u četvrtak u Banatskom Despotovcu

  Tradicionalna „Pitijada“, takmičenje u pravljenju pita, održaće se u četvrtak, 18. aprila, u Banatskom Despotovcu.   Želja organizatora je da očuvaju tradiciju pripremanja starog jela – pite, po receptu iz Bosne, koji je prenošen s kolena na koleno. Tradicionalno jelo Banatskog Despotovca postala je bosanska pita koja se ručno tegli, a koja se pravi sa […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Tradicionalna „Pitijada“ biće održana u četvrtak u Banatskom Despotovcu

  Tradicionalna „Pitijada“, takmičenje u pravljenju pita, održaće se u četvrtak, 18. aprila, u Banatskom Despotovcu.

   

  Želja organizatora je da očuvaju tradiciju pripremanja starog jela – pite, po receptu iz Bosne, koji je prenošen s kolena na koleno. Tradicionalno jelo Banatskog Despotovca postala je bosanska pita koja se ručno tegli, a koja se pravi sa krompirom, zeljem i sirom.

   

  Organizator manifestacije „Pitijada“, koja se održava tradicionalno po 17. put, jeste Asocijacija žena Srednjobanatskog okruga iz Banatskog Despotovca. Podršku je pružila Mesna zajednica.

   

  Svečano otvaranje manifestacije zakazano je za 17 časova.

   

  Program će biti otvoren igrama i pesmom KUD „Pionir“ iz Zrenjanina, a nastupaće i deca iz zabavišta i Osnovne škole „Petar Kočić“ iz Banatskog Despotovca, Nastupiće i „Sestre Mandić“ iz Krajišnika, mali karatisti, pesnikinja Draginja Milović iz Zrenjanin i Udruženje žena „Sva lepota sveta“.

   

  Proglašenje pobednika u spravljanju najbolje pite planirano je za 19 časova. Nakon toga će posetioci moći da probaju neke od 50 pita, koje će ove godine biti u konkurenciji za najbolju.

   

  Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat