• TRADICIJA: LOVCI IZ LAZAREVA GOSTOVALI U SOKOLCU

  LAZAREVO – Članovi Lovačkog društva „Lazarevo“ iz istoimenog sela, već po tradiciji, bili su gosti na druženju koje je organizovalo Lovačko udruženje „Glasinac“, u prostorijama firme „Romanijaputevi“ iz Sokolca.     – Dočekali smo lovce iz Lazareva, Užica, Čačka, Višegrada, Rogatice, Han Pijeska i drugih opština. Ovo druženje je mnogo više od okupljanja, predstavlja poštovanje […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  TRADICIJA: LOVCI IZ LAZAREVA GOSTOVALI U SOKOLCU

  LAZAREVO – Članovi Lovačkog društva „Lazarevo“ iz istoimenog sela, već po tradiciji, bili su gosti na druženju koje je organizovalo Lovačko udruženje „Glasinac“, u prostorijama firme „Romanijaputevi“ iz Sokolca.

   

  Foto: Opština Sokolac

   

  – Dočekali smo lovce iz Lazareva, Užica, Čačka, Višegrada, Rogatice, Han Pijeska i drugih opština. Ovo druženje je mnogo više od okupljanja, predstavlja poštovanje i izgradnju porodičnih prijateljstava. Uveren sam da će se u budućnosti ova tradicija nastaviti, sa mnogo više entuzijazma i ulaganja – istakao je predsednik Lovačkog udruženja „Glasinac“ Strahinja Bašević.

   

  A predsednik Lovačkog društva „Lazarevo“ Novak Andrić sa zadovoljstvom je naglasio da saradnja lovaca iz Sokoca i Lazareva traje decenijama.

   

  – Davno je rečeno da sastati se znači početak, raditi zajedno znači napredak, a opstati zajedno znači veliki uspeh. Suočeni sa činjenicom da je lovaca sve manje, velika mi je radost videti da smo se okupili u ovako velikom broju. To je znak da smo na dobrom putu i da ćemo održati jednu lepu tradiciju – naglasio je Andrić.

   

  Potpredsednik Saveta Mesne zajednice Lazarevo Nenad Joksimović, inače odbornik u Skupštini grada Zrenjanina, kaže da okupljanja lovaca doprinose saradnji lokalnih samouprava.

   

  – Nadam se da će se ova okupljanja odraziti na saradnju između naših prostora. Sve što smo da sada činili pokazatelj je da imamo želju da jačamo naše veze. Podsećam da smo pre dve godine obeležili sedamdeset godina postojanja Lovačkog društva „Lazarevo“ i tada bili domaćini Romanijcima. Tada je i nastao dokumentarni film o našem društvu, u kojem se pominje sokolačko udruženje kao bratsko – govori Joksimović.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat