• ŠTEDLJIVA RASVETA U DVE SREDNJOBANATSKE OPŠTINE

  NOVI SAD – Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić uručio je danas ugovore u vrednosti od 53,8 miliona dinara, koji su namenjeni realizaciji projekata štedljive rasvete u lokalnim samoupravama i javnim ustanovama u Vojvodini.     Bespovratna sredstva za tu namenu dobile su opštine Nova Crnja, Žitište, Temerin i Bač, kao i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  ŠTEDLJIVA RASVETA U DVE SREDNJOBANATSKE OPŠTINE

  NOVI SAD – Pokrajinski sekretar za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj Nenad Grbić uručio je danas ugovore u vrednosti od 53,8 miliona dinara, koji su namenjeni realizaciji projekata štedljive rasvete u lokalnim samoupravama i javnim ustanovama u Vojvodini.

   

  struja rasveta

   

  Bespovratna sredstva za tu namenu dobile su opštine Nova Crnja, Žitište, Temerin i Bač, kao i 14 javnih ustanova, među kojima su domovi zdravlja, gerontološki centri, domovi učenika, osnovne škole, sportski centri.

   

  Prema rečima Nenada Grbića, mera energetske efikasnosti, koju Pokrajinski sekretarijat za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj sprovodi svake godine, značajna je, pre svega, zbog toga što se rasterećuju budžeti lokalnih samouprava i javnih ustanova, pa sredstva za tu namenu mogu usmeriti za realizaciju drugih aktivnosti.

   

  – Energetska efikasnost je danas u svetu u sferi velikog interesa, i svaki dinar koji se uloži za tu namenu trebalo bi da bude vraćen – kazao je Grbić, dodajući da će sa realizacijom danas uručenih ugovora na godišnjem nivou biti ostvarena ušteda od 1,1 miliona kilovat časova godišnje.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 0

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat