• Sporazum pet lokalnih samouprava o izradi regionalnog plana

  Pet lokalnih srednjobanatskih samouprava potpisale su danas sporazum o izradi regionalnog plana za upravljanje vodama i otpadnim vodama u ovom okrugu.   Sporazum je potpisan između Grada Zrenjanina i opština Žitište, Sečanj, Novi Bečej i Nova Crnja, a deo je projekta paketa podrške gradovima i opštinama kroz unapređenje usluga u oblastima upravljanja otpadom, otpadnim vodama […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Sporazum pet lokalnih samouprava o izradi regionalnog plana

  Pet lokalnih srednjobanatskih samouprava potpisale su danas sporazum o izradi regionalnog plana za upravljanje vodama i otpadnim vodama u ovom okrugu.

   

  Sporazum je potpisan između Grada Zrenjanina i opština Žitište, Sečanj, Novi Bečej i Nova Crnja, a deo je projekta paketa podrške gradovima i opštinama kroz unapređenje usluga u oblastima upravljanja otpadom, otpadnim vodama i vodosnabdevanjem.

   

  Navedene aktivnosti se sprovode u okviru programa „Podrška lokalnim samoupravama u Srbiji na putu ka EU – Druga faza“, koji finansira Vlada Švedske i realizuje Stalna konferencija gradova i opština.

   

  Pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić u uvodnoj reči zahvalio se Stalnoj konferenciji gradova i opština, kao i Vladi Švedske i švedskoj asocijaciji SALAR.

   

  – Želja nam je da što pre donesemo plan kako bismo rešili najveći problem u očuvanju životne sredine u ovom regionu, a to je upravljanje otpadnim vodama, kao i problem regionalnog snabdevanja pijaćom vodom. Švedska vlada uložila je značajna sredstva za finansiranje ovog projekta, a ja verujem da ćemo brzo krenuti u realizaciju – istakao je Radišić.

   

  sporazum pet lokalnih samouprava

   

  Značajnu ulogu u ovom poduhvatu ima Stalna konferencija gradova i opština.

   

  – Ovaj plan podrazumeva podršku lokalnim samoupravama na putu ka evropskim integracijama, a bitan elemenat je uključivanje građana u ovaj proces i jačanje kapaciteta administracije i zaposlenih u upravi i javnom komunalnom preduzeću. Stalna konferencija sprovodi ovaj program uz finansijsku podršku Kraljevine Švedske i švedske asocijacije lokalnih vlasti i regiona SALAR – kaže Jana Pavlović, iz Odeljenja za komunalna i pitanja urbanizma i životne sredine u Stalnoj konferenciji gradova i opština.

   

  Ona napominje da nakon potpisivanja sporazuma sledi usvajanje odluke u svih pet lokalnih samouprava, a nakon toga stvaraće se timovi za sprovođenje plana.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

  Komentari 1

  1. „… a to je upravljanje otpadnim vodama, kao i problem regionalnog snabdevanja pijaćom vodom. Švedska vlada uložila je značajna sredstva za finansiranje ovog projekta,…“

   PRVO, SVOJIM NEZNANJEM-NESTRUČNOŠĆU, SVE ZAPRLJAMO-DEVASTIRAMO-UNIŠTIMO, PA, KADA NAM DO GRLA DOĐE, EVROPO SPASAVAJ!!!
   ISTO JE I SA „VELIKIM BAČKIM KANALOM“, KOD CRVENKE, U KOJI SU SAV OTPAD, FABRIČKI I LJUDSKI, BACALI, ŠTO JE ZAKONOM ZABRANJENO!!!
   A, I BEGEJ JE KANAL, ZAR NE?
   BLAGO NAMA-TEŠKO PRIRODI!!!
   PREKOR IZ ELEMIRA!

  Napiši komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


  NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srednji Banat